Afbeelding
Foto: Gemeente Goeree Overflakkee

Excursie Vogelobservatorium

Stellendam - Het vogelobservatorium Tij in Stellendam kun je zelf vrij bezoeken. Maar je kunt in september ook een aantal keer mee met een excursie. 

Tijdens de excursie kom je meer te weten over het ontwerp van het gebouw, hoe het gebouwd is en over natuurgebied de Scheelhoek waar het aan grenst. De wandeling is op zich al een belevenis. Over loopplanken in het vochtige buitendijkse gebied bereik je Tij. Je kunt van daaruit uitkijken over het Haringvliet. Op de eilandjes die je daar ziet liggen is het ook in het najaar nog een drukte met sterns, visdiefjes, plevieren, kluten en lepelaars. 

Ochtend of avond

De ochtendexcursies starten om 9.30 uur en de avondexcursies om 18.30 uur. De excursie duurt ongeveer anderhalf huur. Op 11,18 en 25 september kun je mee voor een ochtendexcursie, op 14, 21 en 28 september zijn er avondexcursies. Het startpunt is bij de Marinahaven in Stellendam. Het kost 10 euro per persoon, voor kinderen 5 euro. Wie lid is van Natuurmonumenten, krijgt korting op deelname aan de excursie. Je betaalt dan 7 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen. Tip: Neem ook je verrekijker mee om zo goed alle natuur van dichtbij te kunnen bekijken.