Sterre, Sebastiaan en Marissa staan voor je klaar
Sterre, Sebastiaan en Marissa staan voor je klaar Foto: Mariska den Hartog

Verhage Haamstede compleet vernieuwd

Burgh-Haamstede – De gasten moesten het even een paar weken zonder hen doen, maar Marissa Blom en Sebastiaan Sies van Verhage Burgh-Haamstede kunnen nu wel trots het prachtige resultaat van de maandenlange verbouwing van hun zaak laten zien.

Al was de lockdown niet bepaald iets waar ze om zaten te springen, het jonge stel heeft die periode grotendeels benut voor de verbouwing van hun zaak aan de Ring in Haamstede. Ze hopen vanaf nu echt volle bak vooruit te kunnen. De afgelopen jaren waren behoorlijk intensief. Marissa: “In februari 2019 zijn we hier begonnen en in september van dat jaar hebben we het stokje officieel van Stef en Karin (de vorige eigenaren) overgenomen. Het was best wennen, we wisten niet wat het was om deze zaak te runnen. Het is echt hollen of stilstaan.” 

Sprong in het diepe

Dat Marissa en Bas hier terecht zijn gekomen, is een samenloop van omstandigheden. “Eigenlijk wilde ik stoppen bij Verhage in Zwijndrecht, ik wilde meer uitdaging. Toen werd ik erop gewezen dat Burgh-Haamstede ter overname was. We besloten de sprong te wagen.” En dat was best even spannend. “Ik sprak niet zo goed Duits en het was ook spannend om een zaak over te nemen van mensen die iedereen kent. Maar ze hebben ons aan alle buren en de vaste gasten voorgesteld. We hebben ons altijd welkom gevoeld.” Dat er verbouwd moest worden, stond al aan het begin van het avontuur vast. “De winkel was nog ingericht volgend de oude formule. En we hadden lekkage.” 

Fast service

In oktober vorig jaar werd een begin gemaakt met de verbouwing en de zaak past nu weer geheel binnen het nieuwe concept van Verhage. “Dat gaat verder dan een snackbar. We zijn meer opgeschoven richting fast service restaurant, zoals ze dat noemen. We hebben nu ook een biertap en een uitgebreide lunchkaart met bijvoorbeeld sandwiches en tosti’s. Qua inrichting waren we natuurlijk deels gebonden aan de formule, maar we konden ook zelf een draai eraan geven met accessoires. We wilden een thuisgevoel creëren en ik denk dat dat goed gelukt is.” De komende tijd worden er nog wat puntjes op de i gezet wat betreft het woonhuis erboven en de signing op de gevel. Maar het stel is in ieder geval al helemaal in hun nopjes met het resultaat zover. “Ik ben ook gewoon blij dat we weer mensen binnen kunnen ontvangen, dat is veel leuker dan afhalen aan het loket zoals in de lockdown. In juli en augustus blijven bovendien lekker lang open; van 11.00 tot 21.30 uur. Dus iedereen is van harte welkom.”