Manager Richard (r) met collega Jessica
Manager Richard (r) met collega Jessica Foto: Mariska den Hartog

Bowling Renesse weer open met nieuwe eigenaar

Renesse – De bowlingbanen draaien weer, de lampen boven de pooltafels branden en het balkonterras is in gebruik. Kortom: er is na een korte sluiting toch weer leven in de brouwerij bij Bowling Renesse. 

In het voorjaar sloot Bowling Renesse nog de deuren, maar nu brandt er gelukkig toch weer licht. De eigenaren van onder andere de Carrousel in Vlissingen, Thijs en Jeroen Koopman, zijn erin gestapt. Manager Richard Ensing heeft samen met zijn team de afgelopen weken hard gewerkt om alles weer in orde te krijgen om de zaak te heropenen. Een uitdaging die hij graag aanpakt. “Ik heb in diverse Zeeuwse horecazaken gewerkt en op een gegeven moment kwam deze kans voorbij. Het is natuurlijk altijd een beetje een risico, er moeten de nodige investeringen gedaan worden. Maar wij zien hier absoluut potentie in.” 

Bowlingbaan als nieuw

“De bowlingbanen zijn geheel gereviseerd, dat heeft een super goede monteur voor ons gedaan. Iemand met echte liefde voor het vak. Het is officieel zelfs een wedstrijdbaan, niet per se voor recreatief gebruik. Het is een oud beestje, maar hij werkt nu weer optimaal en we zetten hem iedere dag in de lak. Het is echt een beleving om hier te bowlen,” vertelt Richard enthousiast. Naast de bowlingbaan staan er ook vijf pooltafels, een biljart en twee snookertafels. “We zijn eigenlijk helemaal georiënteerd op spelletjes, Q Action beneden hoort er ook bij. Verder hebben we nog de ruimte waar de sportsbar vorig jaar startte. Die is vooral geschikt voor kleinere groepen en bedrijfsuitjes, maar je kunt er momenteel ook een potje voetbal kijken of een pijltje gooien.”

Vakantiedorp

Richard is heel blij met zijn team, al kunnen ze nog wel wat hulp gebruiken. “Ze tonen veel inzet en hebben hart voor de zaak. Maar we zijn nog steeds op zoek naar aanvulling.” Richard, zelf woonachtig in Vlissingen, snapt wel dat Renesse zo’n grote aantrekkingskracht heeft. “Je hebt hier meteen een vakantiegevoel als je het dorp inrijdt. Er zijn veel gezinnen, maar ook de jongeren komen nog steeds. En aangezien er nu wat minder te doen is qua evenementen en uitgaan, weten ze ons goed te vinden voor een middagje bowlen, poolen of Q Action. Afhankelijk van het weer uiteraard, wat dat betreft is een druilerige dag voor ons eigenlijk zo slecht nog niet.”