Afbeelding
Foto: Mossel drivethru in Renesse

Mossel drivethru in Renesse

Algemeen

Renesse – Opnieuw wordt er op Vakantiepark Zonnedorp in Renesse een mossel drivethru georganiseerd. Op zaterdag 7 augustus kun je met je auto op een ludieke wijze mosselen afhalen voor het goede doel.  

Marieke Braber: “Ook dit jaar zijn we ondanks de maatregelen vastberaden een geweldige activiteit voor Stichting Vakantiehuis Thuredriht te organiseren. Sinds 1989 beheren wij drie vakantiehuizen in Renesse waar gezinnen met een kind dat levensbedreigend ziek is gratis mag verblijven. Buiten schoolvakanties worden de woningen gevuld door MS-patiënten. Niet enkel omdat we dit nu eenmaal doen als stichting, maar ook omdat het zo noodzakelijk is voor ‘onze’ gezinnen.  Om een gezin in tijden van ernstige zorgen een weekje te kunnen laten genieten aan de Zeeuwse kust. Moment van bezinnen, moed herpakken en echt even uitwaaien om daarna verder te kunnen met het verdere behandelplan of helaas ook soms het rouwproces.” 

Beleving

Het team van Marieke dat bestaat uit heel veel vrijwilligers, maakt een echte beleving van de  mossel drive thru. Voordat je je mosselen afhaalt, doe je een fotoshoot in auto, op je fiets, scootmobiel of grasmaaier. Verder kun je meedoen aan een wedstrijd vissen vangen, prijs gooien en kans maken op mooie prijzen. De rit duurt zo’n twintig minuten en aan het einde ga je met een lekkere maaltijd naar huis. Uiteraard alles op 1,5 meter afstand en volgens maatregelen. 

Vrijwilligers 

“Binnen een dag hadden de eerste 23 vrijwilligers zich alweer zeer enthousiast aangemeld: leden van de plaatselijke kerk, gasten van de camping, ondernemers, studentenvereniging NoNoMes uit  Amsterdam met 12 vrouw sterk! Verder Lions Schouwen-Duiveland, stichting CJVkamp en de stichting Gaandeweg. Allemaal voor enkel een bolus, veel plezier samen en de opbrengst voor het goede doel.  De jongste is 18 en de oudste 86 jaar oud. Zo gaaf om te zien hoe we dit al jaren door al deze lieve handen samen kunnen,” zegt Marieke verheugd.

Opbrengst

De gehele opbrengst gaat 1 op 1 naar de Stichting. Dat is hard nodig, want er wordt gespaard voor nieuwe apparatuur in de keukens van de huizen. En twee tandems, dit omdat wanneer een kind wat verzwakt is, ze er dan samen toch op uit kunnen. Een ijsje halen aan de Brouwersdam kan dan zomaar ineens een meer dan geweldige herinnering zijn voor hen. Iets wat voor een ander zo vanzelfsprekend is. Het doel is dit jaar om het aantal bezoekers ruim te verdubbelen naar 500 en ook de opbrengst daarmee naar € 15.000,- te brengen. Veel sponsors dragen de stichting een warm hart toe. Denk onder andere aan Neeltje Jans Mosselen, de mosselwijnleverancier, Pro Sound, Your Surpise, Bidfood, Slagerij van Strien, Bakkerij Everaers, Market Plaza Burgh-Haamstede.