Afbeelding
Foto: Phone Repair Zierikzee

Phone Repair nu ook Phone House servicepunt

Bedrijf in beeld

Zierikzee – Voor reparaties aan smartphones en tablets kon je al een tijdje terecht bij Phone Repair Zierikzee aan het Kerkhof achter de Dikke Toren. De winkel is daarnaast sinds kort Phone House servicepunt geworden. Dat betekent dat je er nu ook een abonnement van alle providers kunt afsluiten. 

Eigenaar Andriy Derzhavets timmert al een paar jaar lekker aan de weg in zijn winkel in Zierikzee. Maar hij is altijd op zoek naar manieren om te vernieuwen en zijn klanten nog meer service en gemak te bieden. “Zo hebben we onze klanten gevraagd waar ze doorgaans hun abonnement afsloten. Het bleek dat veel mensen dan naar Goes gaan. Dat kost veel tijd. Daarom zijn we gaan kijken of we die service ook konden bieden. We hebben gekozen voor Phone House, Zierikzee kon wel een beetje modernisering gebruiken.” 

Ondernemen in het bloed

De jonge ondernemer begon in 2017 nadat een vriend van hem het oorspronkelijke bedrijf was gestart. “Hij ging verhuizen naar Amerika. Toen vroeg hij me of ik het wilde overnemen.” Samen met Harut Markarov dacht Andriy daarover na. “Ik wist niet of het was wat ik leuk vond en of ik het kon. Maar ik zag wel dat het een kans was om te kijken of het ondernemen iets voor mij was.” Ze begonnen naast hun vaste baan vanuit een kleine locatie. Al snel ging het zo goed dat ze verhuisden naar een grotere ruimte aan het Kerkhof. “Ondanks dat ik niet echt iets met telefoons had, ben ik het gewoon gaan doen. Ik heb mezelf alles geleerd. Van internet en gewoon door fouten te maken. Je doet het een keer fout en de volgende keer weet je hoe het moet.” 

Spanning

In 2018 stopte hij met zijn vaste baan om zich volledig op Phone Repair te storten. Het ondernemen bevalt Andriy prima. “Dat zat er van jongs af aan al in bij me. Ik vind ondernemen een goede manier om mezelf uit te dagen. Het is spannend dat je nooit weet hoe een bepaalde zet uitpakt. Ondernemen gaat met ups en downs, die spanning vind ik wel lekker. Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn bedrijf te vernieuwen en te zoeken naar nieuwe dingen die een toevoeging zijn voor Schouwen-Duiveland.”

Telecomwinkel

De winkel heeft inmiddels een Phone House uitstraling gekregen. Andriy mag zelf zijn bedrijfsvoering bepalen, maar kan wel de huisstijl gebruiken van Phone House. Met deze stap is het reparatiebedrijf meer een allround telecomwinkel geworden. “Je kunt voor alles bij ons terecht dat met smartphones en tablets te maken heeft. Voor abonnementen van alle providers, maar ook voor sim-only. Daarnaast blijft onze core business natuurlijk de reparatie.” Andriy bevestigt dat een telefoon, hoe gek ook, tegenwoordig een van onze eerste levensbehoeftes is geworden. “Een ongeluk zit in een klein hoekje. We doen heel veel schermreparaties, een reparatie is vaak voordeliger dan een nieuwe telefoon. Mensen zijn ontzettend dankbaar als je ze kan helpen. Want hun telefoon is enorm belangrijk.”

Groeien

Voor de meeste problemen is er bij Phone Repair wel een oplossing. Vaak is het binnen een half uurtje opgelost. Je loopt de stad even in en daarna kun je de telefoon dan weer ophalen. Al kan het ook wel eens ingewikkelder zijn. “We zijn creatief genoeg om de meeste dingen op te lossen. Maar een enkele keer heb je te maken met een ingewikkeld probleem, zoals een moederbordreparatie. Daarvoor werken we samen met een bedrijf in Rotterdam.” Omdat Andriy service hoog in het vaandel heeft staan en zijn klanten goed van dienst wil zijn, heeft hij er pas weer een collega bij aangenomen. “We groeien nog steeds, wellicht ga ik binnenkort nog iemand aannemen. We willen de klanten wel altijd de gewenste service kunnen bieden.”