Afbeelding
Foto: PR

Struinen door de Kwade Hoek

Goedereede - Slikken, schorren en duinen. Met het struinen door de Kwade Hoek kom je het allemaal tegen en tijdens de natuurexcursie krijg je van de gids van IVN uitleg over dit bijzondere natuurgebied. Wandel jij mee op de zomerse woensdagavonden?

Broedgebied

De Kwade Hoek dankt zijn naam aan de schippers die vroeger maar wat opgelucht waren als ze ‘de kwaaien hoek’ voorbij waren gevaren. Toentertijd stond er een verraderlijke stroming en op de zandbanken die dan ontstonden zijn vele schepen vastgelopen. Tegenwoordig overheerst er juist de rust. Het natuurgebied is een ideaal broedgebied voor vogels zoals de veldleeuwerik, kievit, roodborsttapuit, kluut en scholekster. En er groeien meer dan 300 verschillende plantensoorten. Ontdek ze zelf tijdens een excursie. 

Aanmelden

De natuurexcursies van de IVN zijn op woensdag 21 en 28 juli van 19.00 tot 21.00 uur. De wandelingen starten vanaf de Oostdijkseweg 105 in Goedereede (parkeerplaats Kwade Hoek) Aanmelden is verplicht, bel naar 0187-681789. Tip: stevige schoenen aan en verrekijker mee!