Afbeelding
Foto: Gerard Vonk

In de sport-light: Arnold Breen

Sport

Ouddorp - West Flakkee Boys spreekt een nieuwe ambitie uit: De voetbalclub uit Ouddorp speelde eind jaren negentig en het eerste anderhalf decennium van deze eeuw meer wel dan niet in de derde klasse KNVB. De degradatie in 2017 naar de vierde klasse bleek een hardnekkige. Wel in de bovenste regionen van vier meedoen maar niet de stap terug naar drie maken. Bestuurslid voetbaltechnische zaken Arnold Breen ziet echter licht aan de horizon.

De 39-jarige doelman bivakkeert al ruim twintig jaar rond de selectie van WFB en is nu nog actief bij de veteranen. Breen is daarom meer dan bekend met de ins en outs van de club die hem vorig jaar voor een functie in het bestuur benaderde. “Wij meten ons met een vereniging als DVV’09,” positioneert Breen zijn club. “Dan praat je over de derde club van het eiland, want DBGC en DJS steken er wat betreft grootte en reikwijdte duidelijk bovenuit. WFB moet het hebben van de eigen jeugd of een speler die door verhuizing of toeval komt aanwaaien. Daar ontbrak het de afgelopen jaren aan. Sterker nog, we hadden zelfs geen onder 19- elftal meer. Je ziet het aan het geraamte van het eerste elftal dat vooral uit ‘dikke’ dertigers bestaat. Met jongens als Matthijs Blonk, Gijsbert van Estrik en Martijn van Wijk heb ik zelf nog gespeeld. Zij zijn nog fit, kunnen nog mee maar op de langere termijn word je er niet beter van.’’ 

Loterij

Het tij lijkt echter te keren in Ouddorp. Er is meer jeugd op komst waaronder enkele beloftevolle spelers. Het betekent de terugkeer van het jeugdelftal in de competitie. Verwachtingen zijn er op te tekenen bij de namen Roan Breen en Lars van Lenten die voetbaltechnisch grote stappen aan het maken zijn. De selectie krijgt op sportpark De Kruse te maken met trainer Marcel van Duijn. Een nieuwkomer op Goeree-Overflakkee, maar met een fraaie staat van dienst. Na een spelerscarrière bij Katwijk was hij onder meer trainer bij de tweede elftallen van Quick Boys en SC Feyenoord. Van Duijn hoorde van een kennis dat WFB een ‘slapende reus’ zou zijn. Een reden om het gesprek met elkaar aan te gaan, resulterend in een contract voor twee jaar. “Wij hebben er super veel vertrouwen in,” kijkt Breen vol positivisme naar de samenwerking. “Ik denk zelfs dat we een lot uit de loterij in ons hand hebben.” 

Door Gerard Vonk