Verwacht in het Diekhuus


3 jul – Wouter Planteijd ‘Bullhorn’

Vele jaren was hij de snaren van kleinkunstenaren. Trad hij op met Jeroen van Merwijk en Maarten van Roozendaal. Begeleidde hij Sanne Wallis de Vries en Paul de Munnik. Maar nu, eindelijk, treedt Wouter Planteijdt naar voren. Krijgt zijn gitaar de hoofdrol. Zijn prachtige solo’s. Zijn virtuoze techniek. Zijn fijnzinnige touch. In Bullhorn herkennen we ineens weer die fantastische frontman van Sjako! De maestro. Met nieuwe liedjes. Het is tijd voor Planteijdt. En dat werd tijd.

5 aug – Docu: The man who stole Banksy

In 2007 gaat Banksy, de anonieme Britse street artist, naar Bethlehem om een statement te maken. Op een muur in Bethlehem wordt een soldaat geschilderd die de papieren van een ezel controleert. De muurschildering wordt door de Palestijnen met grote ergernis bekeken. Walid, een taxichauffeur neemt het initiatief om de schildering uit te zagen en op eBay te koop te zetten. Wat volgt is een fascinerende tocht van dit grote stuk betonnen kunstwerk van 4 ton.

25 sept – Sterrin’s
Reptielenreis

In Sterrin's Reptielenreis neemt Sterrin kinderen en volwassenen mee op en bijzondere reis over de hele wereld. Tijdens de reis ontmoet je een aantal van Sterrin's vrienden die lokaal geweldig werk doen voor de reptielen en de natuur; bijvoorbeeld de opvang van reuze schildpadden of het redden van de meest giftige slang ter wereld! Een belangrijke én spannende les voor jong en oud. Kom je ook… als je durft?