Afbeelding
Foto: Arie Molendijk

Bekende taxateur in Renesse

Renesse – Heb je zeldzame boeken zoals bijbels, oude atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s of ansichtkaarten in je bezit? Kom dan op 6 juli naar Renesse voor een taxatie door Arie Molendijk uit Rotterdam.

Molendijk werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voordat de boeken geveild worden. Molendijk legt uit: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet aan de hand van foto’s, telefoon of per e-mail.” Voor 1 tot ongeveer 10 boeken kost een taxatie 5 euro. De taxatie van grotere collecties of bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, kost tussen de 25 en 50 euro. “Men krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.”

De taxatiedag in Renesse is in het restaurant van het hotel op Landgoed Moermond en duurt van 13.30 tot 16.00 uur. Je kunt vrij inlopen zonder afspraak. Zie ook www.molendijkboeken.nl