Chris runt het garagebedrijf met veel plezier
Chris runt het garagebedrijf met veel plezier Foto: Koert Wijnands

‘Als garagehouder moet je wel betrouwbaar zijn’

Bedrijf in beeld

Oude-Tonge - Christiaan Willemse, in de volksmond Chris, (45) heeft zijn hele leven al met auto’s te maken gehad. Na het mbo motorvoertuigen en vele vervolgcursussen, werkte hij daarna altijd in de auto’s. Kortom, auto’s zijn, zijn lust en zijn leven. In 2015 dacht hij: “Wat ik bij een baas kan, kan ik ook voor mijzelf.” En zo geschiedde.

Chris vertelt: “Het idee van een dorpsgarage spreekt mij heel erg aan. Zowel als sfeer om in te werken, maar ook het feit dat je mensen kwaliteit kan maar ook moét bieden. Een garagehouder in een dorp moet wel goed en eerlijk zijn, anders zit hij heel snel zonder werk. Laatst was hier een Duitser en die zei: “Die garagisten sind alle kriminelle”. Dat kan wel voor een deel waar zijn, niet in een dorp. Je merkt ook dat mensen je bijna altijd vertrouwen en maar zelden vooraf een prijsopgave willen hebben. Maar door vooraf met de klant te overleggen en een prijsopgave te geven, weet de klant altijd waar hij aan toe is en komt niet voor verrassingen te staan. Dat schept vertrouwen. Dat was al in de tijd toen dit bedrijf van de familie Tuns was. Die hebben ook tientallen jaren het vertrouwen van de bevolking genoten. Eerst de vader, daarna de zonen, Jan, Tonnie en Gerard. Trouwens, veel mensen zeggen nog steeds garage Tuns tegen ons, terwijl we toch al zes jaar Garage Autoservice Oude-Tonge zijn. Ik heb nog steeds een goed contact met de gebroeders Tuns. Jan en Tonnie spreek ik regelmatig”.

Meeste werk

Het meeste werk heeft Chris aan het repareren van alle merken auto’s. “We zijn wel zo allround dat we alle autotypes kunnen behandelen. Dat is voor ons het leukste werken, het blijft altijd fris. We zouden wel wat meer verkoop kunnen doen, maar door de drukte in de werkplaats ligt het soms even stil. Wellicht dat er in de toekomst wat meer bij komt, niet te veel. De focus ligt hier op repareren.”

Toekomst

Chris ziet de toekomst zonnig in en hij heeft genoeg plannen. “Meer uitbreiden, meer klanten aantrekken en doorgaan, vooral doorgaan. Ik zei het al, vooral de dorpsidentiteit behouden. Maar toch ook richten op de elektrische auto’s. Niet dat er daar al zoveel van zijn, maar ze zitten wel te komen en dan moet je daar ook op voorbereid zijn. Want waarschijnlijk zijn die toch een deel van de toekomst. Bovendien verwacht ik dat ze straks ook meer in de tweede hands handel terecht zullen komen en qua onderhoud dus ook bij ons. We volgen nu al diverse cursussen”.

Door Koert Wijnands