Vicky met haar pasgeboren Valentijn van 1 week oud
Vicky met haar pasgeboren Valentijn van 1 week oud

Extra ruimte, sfeer én beleving voor Coen Honig Optiek

Bedrijf in beeld

Vorig jaar nam opticien Vicky Honig de optiekzaak Coen Honig Optiek over van haar ouders. Doel: oogzorg voor iedereen met de kwaliteit zoals men die gewend is van Coen Honig Optiek. Doordat het naastgelegen pand vrij kwam was dit haar kans om dit doel vorm te geven. Inmiddels is de vernieuwde en ruimere winkel weer geopend en is iedereen van harte welkom.

“Toen ik de winkel net had overgenomen, dacht ik niet meteen aan een verbouwing. Dit was echter wel dé ideale kans om mijn plannen en ideeën waar te maken. Midden in coronatijd en tijdens mijn zwangerschap bovendien kiezen voor een verbouwing is een grote stap. Ook financieel gezien was het spannend”, aldus Vicky. “Ik heb hier dus goed over moeten nadenken.”

Ondanks de start van het bedrijf, coronacrisis, zwangerschap en alle risico’s besloot ze toch voor een verbouwing te gaan. Hierdoor werden twee panden samengevoegd met een prachtig resultaat. “Ik wist dat ik er niet alleen voor zou staan. Mijn vriend, familie en team hebben enorm geholpen. Anders had ik dit nooit kunnen doen.”

Voor de verbouwing deed ze inspiratie op bij andere grote optiekzaken elders in het land. Ze koos haar stijl en ging in zee met New Scene, een interieurarchitectuur en projectmanagement bureau uit Ede.

Toekomstvisie

“Onze nieuwe winkel heeft mede door de ruime opzet een grotere collectie gekregen met meer beleving,” vertelt Vicky Honig enthousiast. “Wij willen er zijn voor iedereen met de service, kennis en beste oogzorg van Coen Honig Optiek.”

Die toegankelijkheid voor iedereen zie je terug in de brede collectie monturen. De keuze is groot: van de betaalbare trendy huiscollectie compleet met glazen tot bijzondere designersmerken als Tom Ford of Theo.

Eyecatcher

Wat opvalt: de beroemde boom is weg uit de winkel. Vicky: “Deze gaan we buiten op de binnenplaats zetten. Misschien voor even een gemis in de winkel maar we hebben er iets tofs voor teruggezet.” De opvallende eyecatcher is de gepersonaliseerde TukTuk welke omgebouwd is tot ‘zonnebrillentuk’. Hij heeft een functie in de winkel, maar is ook bedoeld voor events om daar op een leuke en onderscheidende wijze de mooiste zonnebrillen te kunnen verkopen.

100% klanttevredenheid

“We treven naar 100% klanttevredenheid en als onderdeel daarvan is dat we de klant laten zien wat we precies doen. We staan nu allemaal zichtbaar centraal in de winkel. Het grote werkeiland samen met de huisbar geven de juiste uitstraling en verhoogd de toegankelijkheid. We willen graag de klant laten zien dat wij het ambacht nog zelf uitvoeren door onder andere de brillenglazen met behulp van de machine te slijpen,” aldus Vicky Honig.

Specialisme in oogzorg

Door de komst van een derde oogmeetkamer en een uitgebreide vooronderzoeksruimte is er nu nog meer mogelijkheid voor de juiste oogzorg. De OCT-scan, nodig voor het onderzoek van het netvlies, wordt nu nog meer ingezet voor het onderzoek op verwijzing van de huisarts, binnen Ksyos en voor de rijbewijskeuringen van het CBR.

De juiste zet

De positieve reacties na de verbouwing bleven binnenstromen. “Na de verbouwing hebben we hele leuke reacties gehad van onze klanten”, aldus Vicky. “Ik ben ervan overtuigd dat we met deze nieuwe winkel iedereen de juiste oogzorg kunnen bieden. We gaan voor 100% klanttevredenheid.”

Nieuwsgierig naar de compleet vernieuwde winkel? De ‘huisbar’ nodigt uit een kijkje te komen nemen met de beste koffie: van een lekkere ristretto tot een latte macchiato. Wees welkom!

Coen Honig Optiek

Appelmarkt 20-22

4301 CA Zierikzee

T: 0111 414 211

E: info@coenhonigoptiek.nl

W: www.coenhonigoptiek.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding