De treinen rijden weer
De treinen rijden weer Foto: RTM

Het RTM Museum is vernieuwd

Ouddorp – Alles komt letterlijk en figuurlijk weer op stoom bij de RTM, want de stoom- en dieseltrams gaan weer rijden. Het voorseizoen gaat van start, dus je kunt weer genieten van een historische rit.

In juni is het museum weer open gegaan. Het is geopend op woensdagen en zaterdagen. Om de RTM helemaal te laten leven, vertrekt er om 13.30 uur een rit met een historische RTM-dieseltram. Verzeker je van een plaatsje in de wagons door online je kaartje te reserveren.

Nieuwe inrichting

Dankzij het harde werk van veel vrijwilligers heeft het RTM museum een compleet nieuwe inrichting gekregen. De historie begint nu echt bij de oorsprong op de Rosestraat in Rotterdam-Zuid. Je ziet daar onder meer de beroemde en ook beruchte rood-witte tram rijden de overblijfselen van en uit het voormalige hoofdkantoor dat daar gevestigd was.

Geschiedenis

Vervolgens voert de tentoonstelling door de geschiedenis heen en stap je de rijkdom aan materieel in om dat te beleven. Met 235 kilometer spoor, eigen stoom- en dieseltrams, een eigen busdienst, exploitatie van veerdiensten en kampeerwagons voor het opkomend toerisme was de RTM ruim een halve eeuw de belangrijkste vervoerder. Zie www.rtm-ouddorp.nl