Afbeelding
Foto: Nanda Runge

Nanda Runge in Bewaerschole

Burgh-Haamstede – In de Bewaerschole is van 12 juni tot en met 11 juli de tiende tentoonstelling te zien in het kader van het programma Veranderende grenzen, meanderen tussen orde en chaos. De exposant is Nanda Runge.

Chinese inkt

De structuur van de Chinese inkt of verf waarmee Runge werkt, wekt de illusie van een rimpelend wateroppervlak waarin we de gebouwen weerspiegeld zien. Spiegeling, licht en schaduw spelen dan ook een belangrijke rol in Runge’s werk, dat altijd wat vlekkerig aandoet. Het materiaalgebruik veroorzaakt een spannend contrast tussen de organische beeldtaal en de eigenlijk strenge lijnen van de (kantoor)gebouwen en interieurs die ermee worden weergegeven. Hierdoor verwerven de panden een poëtische dimensie en lijken het bijna luchtspiegelingen. Het gebruik van inkt, maar ook de combinatie van zwierige en rechte lijnen doen bovendien denken aan oosterse kalligrafie.

Compositie

Runge baseert zich meestal op zelfgenomen foto's en richt zich bij de vertaling hiervan op de globale compositie: de werken bestaan grotendeels uit contouren en vlakken, zonder al te veel details.

www.bewaerschole.nl