Broers  Wesley (l) en Johnno in actie
Broers Wesley (l) en Johnno in actie Foto: Privébezit

De sporter en zijn club

Den Bommel - Goeree en omstreken kan er op rekenen dat de gebroeders Bakker ook in het komende voetbalseizoen gewoon weer acte de presence geven. Zowel Johnno als Wesley blijven de blauw-zwarte kleuren van vv Den Bommel trouw, gaan in training en zetten het vizier op scherp. De verdedigers zijn gewaarschuwd!

Het is conditioneel wat minder bij de 33-jarige Wesley. De beschikbare tijd ging niet naar het voetballen. Zijn gezin en het werk als accountmanager maakten het bestaan druk genoeg. Als vijftienjarige begon hij in de hoofdmacht. Ondertussen is de aanvaller achttien jaar verder en nog immer een belangrijke pion op het veld. “Voor mijn dertigste was ik feitelijk nooit geblesseerd. Nu heb ik wat meer pijntjes, moet mijn rug in de gaten houden en sla daarom wel eens een training over.” Zijn 28-jarige broer Johnno woont in Middelharnis. Zijn voetsporen op de wei, zoals hij het veld omschrijft, liggen alleen op sportpark De Kruus. “Mijn vader speelde er, was bestuurslid en gaf ons wellicht daarmee het Den Bommel-DNA mee.’’

Nieuwenhoorn

In een ver verleden hengelde Nieuwenhoorn naar hun diensten. Wesley was zo goed als rond maar Johnno kwam er niet uit met de toenmalige zondag-hoofdklasser. “Dan niet,’’ was de reactie van de broers. “Dat is goed geweest en we hebben er nooit spijt van gehad. Uiteindelijk spelen we met Den Bommel stabiel in de derde klasse met zo nu eens een uitschieter naar de tweede of vierde klasse. Het is ieder seizoen weer een uitdaging om het elftal op peil te houden. Toch lukt het, eigenlijk uniek voor zo’n kleine vereniging. De ene keer met een jeugdspeler, de andere keer met een speler die komt aanwaaien.’’ De Bakkertjes over hun positie bij Den Bommel. "Wij redden het nooit met z’n tweeën. Zonder het elftal kunnen wij nooit zo spelen zoals we doen. De andere jongens weten precies waar wij staan en lopen op het veld. Maar goed, ook tegenstanders letten op ons.’’ Aan stoppen willen ze niet denken. Vooral Wesley merkte in coronatijd hoe zeer hij het voetbal miste en hoe leuk het nog was. "Zo wil ik mijn carrière niet afsluiten. Sterker nog, als mijn conditie het toelaat wil ik wil de komende jaren nog actief blijven!"

Door Gerard Vonk