Afbeelding
Foto:

Nieuw op Netflix

Thunder force

Lydia Berman en Emily Stanton groeiden beiden op in dezelfde buurt in Chicago, maar hadden een geheel andere opvoeding. Na twintig jaar onderzoek en talloze experimenten later is het Emily eindelijk gelukt om een mens te doen veranderen in een superheld met krachten. Lydia wordt een ijzersterke vrouw die zelfs vrachtwagens kan optillen, terwijl Emily zichzelf onzichtbaar kan maken. Gezamenlijk bestrijden ze de misdaad in het door schurken geteisterde Chicago. Lydia en Emily noemen zichzelf Thunder Force en genieten enige positieve media-aandacht, maar al gauw blijkt dat ze weinig praktijkervaring hebben en maken fouten waardoor ze de steun van het volk verliezen.

Gek van geluk

Een liedjesschrijver schrijft al jaren nummers voor haar vriendin en zangeres Valerie. De teksten zijn echter wat minder geworden en het ontbreekt aan beleving en romantiek. Valerie verzint een plan en denkt dat de artistieke vaardigheden weer aan de gang komen als haar vaste liedjesschrijfster Lena weer verliefd wordt. Ze koppelt de nogal zelfingenomen Hugo aan Lena en de twee raken op komische wijze erg op elkaar gesteld.

Life in colour with David Attenborough

De 94-jarige Britse bioloog en tv-make David Attenborough begaf zich voor de nieuwe serie in onder meer het regenwoud van Costa Rica en de Schotse hooglanden, waar gefilmd werd met camera's die speciaal voor de documentaire ontwikkeld werden. Life in Color draait zoals de titel al aangeeft om de manieren waarop dieren hun kleuren gebruiken: van de strepen op een Bengaalse tijger tot de violette signalen op de vleugels van een vlinder.