Afbeelding

BMW gebruikt aluminium dat is geproduceerd met zonne-energie

BMW begint dit jaar met het gebruiken van aluminium dat is geproduceerd met zonne-energie. Dit is een belangrijk mijlpaal op de weg naar het doel van het bedrijf om hun CO2 uitstoot in 2030 met maar liefst 20% naar beneden te brengen. Het produceren van aluminium kost heel veel energie en het gebruiken van groene stroom, zoals zonne-energie, brengt de mogelijkheid om snel de uitstoot van het bedrijf te verminderen. Daarom is BMW ook van plan om dit soort 'groene' aluminium ook in de toekomst te blijven gebruiken en op die manier ongeveer 2.5 miljoen CO2 uitstoot te verminderen in de komende tien jaar. Men verwacht dat ze met deze maatregel ongeveer 3% van hun CO2 doelen kunnen behalen.

De aluminium die wordt geproduceerd met behulp van zonne-energie wordt verwerkt in BMW Groep Plant Landschut. Het zal voornamelijk worden gebruikt in het maken van treinonderdelen, inclusief onderdelen die nodig zijn voor het maken van elektrisch aangedreven treinen. Men verwacht in Landschut zeker 43.000 ton aan deze 'groene' aluminium te gebruiken, de waarde daarvan wordt zeker geschat op vele miljoenen euro's. Waarschijnlijk zal de helft van al het aluminium dat wordt verwerkt in Landschut door zonne-energie worden geproduceerd.
Naast het produceren van aluminium met zonne-energie, doet BMW er ook alles aan om de reserves van zeldzame grondstoffen te beschermen. Dit zoen zij bijvoorbeeld door zichzelf het doel te geven om zoveel mogelijk grondstoffen te recyclen. In 2030 willen ze het mogelijk maken om bepaalde grondstoffen meerdere keer te gebruiken en op die manier bij te dragen aan een circulaire economie. Het meerdere malen gebruiken van een bepaalde grondstof kan ook de CO2 uitstoot van het bedrijf verminderen en beschermd de reserves van deze grondstof in de aarde.