Afbeelding
Foto:

Volvo Cars krijgt hoogst mogelijke score voor
duurzaamheidsprestaties van EcoVadis

Volvo Cars heeft de hoogste score gekregen voor zijn duurzaamheidsprestaties van EcoVadis, een toonaangevende leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven, en kan zo zijn positie als een van de koplopers wat betreft duurzaamheid in de autosector verder versterken.

Volgens de methodologie van EcoVadis verdienen de duurzaamheidsprestaties van Volvo Cars de score ‘Advanced’. Dat betekent dat Volvo Cars een Platinum-medaille krijgt en bij de beste 1% van alle 75.000 door EcoVadis beoordeelde ondernemingen hoort.
De Platinum-erkenning bewijst weer maar eens dat duurzaamheid voor Volvo Cars even belangrijk is als veiligheid en de hoogste prioriteit krijgt in al zijn activiteiten.

“Duurzaamheid is voor ons bij Volvo Cars even belangrijk als veiligheid”, zegt Anders Kärrberg, hoofd Global Sustainability bij Volvo Cars. “We nemen op alle gebieden maatregelen om een duurzamer bedrijf te worden, onder meer door onze CO2-voetafdruk te verkleinen. Het is bemoedigend dat de strenge beoordeling van EcoVadis nu bevestigt dat we op de goede weg zijn.”
De methode van EcoVadis is gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen en staat onder het toezicht van een wetenschappelijke gemeenschap van deskundigen op het gebied van duurzaamheid en toeleveringsketens.

Afbeelding