Afbeelding
Foto:

Wereldberoemde natuurserie van Sir David Attenborough als kinderboek

Geniet je ook zo van de documentaires van Sir David Attenborough? Op zijn kenmerkende manier laat hij je kennismaken met de ongekende rijkdom van de natuur. Als geen ander weet hij de schoonheid en kwetsbaarheid van onze planeet weer te geven.

Voor kinderen zijn deze nog niet altijd even goed te begrijpen. Maar voor hen is er daarom nu een reeks kinderboeken. Het was in het voorjaar van 2020 wereldnieuws in de boekenwereld: dat de BBC vier kinderboeken uit ging geven op basis van Sir David Attenboroughs beroemde documentaires: Blue Planet, Frozen Planet, Green Planet en een vierde, nog te produceren serie en boek. Deze schitterende serie boeken waarin kinderen op een onweerstaanbare wijze kennismaken met de wezens die met hen de wereld bevolken: de dieren en planten die beschermd moeten worden, om ze voor altijd te laten bestaan. Er valt nog zoveel te ontdekken! In dit boek worden kinderen mee op reis genomen en ontmoeten ze wezens die je wildste fantasieƫn te boven gaan, zwemmen achter otters aan door de kelpwouden en doorkruisen de oneindige oceaan met de bultrugwalvissen.

David Attenborough schreef het boek niet zelf, wel het voorwoord. Het boek is geschreven door Leisa Stewart-Sharpe, zij werkte als journalist voor ze kinderboekenschrijfster werd. Nu schrijft ze non-fictie- en prentenboeken. Tijdens haar jeugd in Australiƫ werd ze verliefd op de natuur en op de verhalen over de vreemde wezens die de wereld bevolken.