Afbeelding
Foto:

Televisiekok René Pluijm heeft nu ook een podcast: Pluijms Eetbare Podcast

De populaire televisiekok René Pluijm, bekend van Pluijms Eetbare Wereld, krijgt nu ook een podcast variant: Pluijms Eetbare Podcast. In de kersverse reeks gaat de avontuurlijke culinaire expert samen met zijn gasten op zoek naar wat het nou precies is dat onze zintuigen zo in vervoering brengt. Hierbij wordt de actualiteit niet bepaald geschuwd en op zijn tijd van stevige vraagtekens voorzien. Puur en ongezouten, zoals we hem kennen.

In de eerste aflevering, opgenomen op de dag dat de mondkapjesplicht in Nederland van kracht werd, filosofeert Pluijm samen met cognitief psycholoog en neurowetenschapper Ayca Szapora. Over waarom culinaire belevingen zulke bijzondere belevenissen zijn; geen zintuig immers dat niet reageert. We leren dat het de insula cortex is die smaaksensaties opslaat alsof ze onderdeel zijn van ons eigen lichaam. Maar ook nogmaals dat de beleving van smaak iets zegt over je vermogen tot reflectie, hoe verfijnd je zelf wel of niet bent.

Wekelijks nieuwe afleveringen

Met een keur aan interessante gasten op de rol belooft het een boeiende, ongeremde en verrassende serie te worden. Auteurs, muzikanten, ondernemers, wetenschappers. Ze schuiven de komende tijd allemaal aan bij René voor een goed gesprek over hun leven en het leven. Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering van Pluijm's Eetbare Podcast op alle bekende podcast platformen.