Jacques in actie (rechts)
Jacques in actie (rechts) Foto: Budokai Senshi

De sporter en zijn club

Middelharnis – Hij startte ruim twaalf jaar geleden met de oprichting van Budokai Senshi, dé vechtsport en Budo vereniging van Goeree Overflakkee. In datzelfde jaar vocht hij ook zijn laatste wedstrijd en werd toen Nederlands kampioen. Jacques van Roosmalen is van meet af aan verbonden met deze vereniging, als voorzitter en trainer voor Kyokushinkai karate, kickboksen, boksen en kickbag.

De naam Budokai Senshi staat voor “Een vereniging voor de weg van de krijger”. Jacques: “Allemaal verschillend maar samen één, een stap harder zetten om een ander te laten groeien.” Dat gebeurt hoofdzakelijk op de hoofdlocatie in Sommelsdijk en voor jeugdkarate in Goedereede en Achthuizen. Budokai Senshi is uitgegroeid naar een grote vereniging boven de 275 leden met vrijwel alle vecht- en budo sporten maar ook aanvullende sporten, zoals hardlopen en circuit trainingen.”

Internationaal

De club doet zowel nationaal als internationaal mee voor prijzen. “Zo hebben we meerdere kampioenen in karate en hebben we een 3-voudig wereldkampioen kickboksen die onlangs nog voor een titel heeft mogen vechten.” In het aanbod van Budokai Senshi staan discipline, doorzetten, respect, zelfvertrouwen en weerbaarheid centraal. De vereniging onderscheidt zich door mensen te beoordelen op wat ze wél kunnen. Ook is er de samenwerking met een school in Yogjakarta Indonesië. “Hier gaan we ieder jaar naartoe om informatie te delen en wij onderhouden deze club financieel volledig .”

Award

“Wij maken deel uit van de gemeenschap, werken samen met de gemeente en andere verenigingen uit de buurt. Geven naschoolse opvang, zetten ons belangeloos in voor evenementen en andere partijen. Vandaar dat we ooit ook genomineerd zijn voor de be a Nelson Award. Jacques van Roosmalen kreeg deze nominatie omdat hij zich op sportief gebied, naast training, vooral ook 'veiligheid en verbinding' biedt aan de vechtsporters waar hij leiding aan geeft.
Jacques: “Het is zo mooi om deel uit te maken van deze club: de passie, verbondenheid en vriendschappelijkheid en de ontwikkelingen die onze mensen allemaal op hun eigen manier doormaken. We zijn één familie en dat komt doordat we elkaar respecteren".

Door Joop van der Laan