Afbeelding
Foto Gemeente Goeree Overflakkee

Ook wethouder Bruggeman werkt thuis

Oude Tonge - Nu ook ambtenaren door de omstandigheden minder op het gemeentehuis zijn, werkt ook wethouder Berend Jan Bruggeman (51) veelal vanuit huis. Een gesprek moest dan ook daar plaatsvinden, op afstand natuurlijk. Hij vertelt ons hoe zijn werk er momenteel uitziet.

Berend Jan vertelt: “De grootste onderdelen binnen mijn portefeuille zijn het Sociaal Domein, Sport, Cultuur en Leefbaarheid. In veel gevallen overlappen die elkaar. Sport is onderdeel van de leefbaarheid, evenals cultuur. Het draait er uiteindelijk om dat we op Goeree Overflakkee allemaal gezond en veilig kunnen opgroeien en oud worden in een fijne omgeving.” Het begrip leefbaarheid is een complex begrip en de wethouder legt uit: “Leefbaarheid is onder andere hoe we met elkaar samenwonen. De inwoner speelt daarin zelf overigens een hele grote rol. Boodschappen doen in eigen gebied, een handje uitsteken als vrijwilliger, een oogje in het zeil houden in de buurt, een praatje op straat maken of eens bij iemand langsgaan die dat goed kan gebruiken. Kleine dingen die van wezenlijke invloed kunnen zijn in jouw woon- en leefomgeving."

Eenzaamheid

De wethouder is dan ook wel gecharmeerd van de uitspraak: “De maatschappij…dat ben jij!”
“En nu in coronatijd is dat niet ineens heel anders, maar is het wel nog belangrijker en wellicht meer omvattend. We kunnen de deur niet meer uit zoals we dat gewend waren. Dat raakt onze inwoners, jong en oud. Eenzaamheid ligt op de loer. Maar de boodschappen moeten wel gehaald worden. Het is belangrijk dat je bij mogelijke problemen als buren een oogje in het zeil houdt. Bel gerust eens aan en vraag of er wellicht iets gedaan moet worden. Een boodschap of bijvoorbeeld medicijnen ophalen. En als je denkt dat het ergens mis gaat, neem contact op met de gemeente.”

Morele plicht

Wat Bruggeman dan nog wil benadrukken: “Ik doe dit werk niet alleen, alle medewerkers van de gemeente willen iets betekenen voor Goeree Overflakkee. Maar behalve de medewerkers van de gemeente is het van wezenlijk belang dat de burger ook zijn morele taak op zich neemt. Met elkaar maken we Goeree Overflakkee. Dan is ieder positief initiatief welkom. En of het nu coronatijd is of niet, dat maakt op zich niet veel uit.”

Door Koert Wijnands