Afbeelding

Ons Nieuwe Thuis

Ons Nieuwe Thuis is een woonvoorziening gevestigd aan de Mr iman caustraat 43 te Stellendam, De ruim opgezette woning is van de zomer helemaal opgeknapt en in oktober geopend met de eerste bewoners.

Wie zijn wij?

Kirsten en Jeremiah zijn de oprichters van Ons Nieuwe Thuis. Wij hebben al flink wat jaren ervaring in de zorg en elkaar op de werkvloer leren kennen. Tijdens onze samenwerking kwamen wij erachter dat wij dezelfde wens hadden en dat is een eigen kleinschalige woonvorm voor mensen met een beperking. We zijn hier mee aan de slag gegaan. Na het schrijven van ons ondernemingsplan, het regelen van financiering, en het vinden van een geschikt pand konden wij vol enthousiasme in Maart 2020 van start gaan. Niet echt de makkelijkste periode om van start te gaan want tegelijkertijd kregen wij met de beperkingen te maken die corona met zich mee bracht. Nu heeft ons dat niet laten tegenhouden en na een flinke verbouwing hebben wij wat moois neergezet, voldoen we aan de 15 eisen van de inspectie en draaien wij nu met een groep van 5 bewoners

De woning

De ruime woning ligt midden in de woonwijk heeft plek voor 8 bewoners iedere bewoner heeft zijn eigen grote kamer met wastafel, delen wij 2 badkamers, hebben we een gezellig modern ingerichte woonkamer met een grote leefkeuken. We kunnen ons vermaken in ruime achtertuin met grote schuur en terras.

De doelgroep

Wij hebben een gemixte groep met jongens en meiden met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel in de leeftijd van 15 tot 30 jaar. Zij hebben allemaal een wlz indicatie met een zorgzwaarte pakket op pgb basis.

Onze werkwijze

Het geschoolde team van Ons Nieuwe Thuis werkt met de methodiek “eigen initiatief model”. Dit houdt in dat wij het eigen initiatief zoveel mogelijk stimuleren, denk hierbij aan het maken van eigen keuzes op allerlei vlakken. Dit kan al zijn voor het kiezen van broodbeleg, werk of dagbesteding, maar ook bijvoorbeeld naar financiële keuzes. Wil jij dit kopen? Wat houd je over en wat wil je nog meer kopen. De achterliggende gedachte is zoveel mogelijk persoonlijkheden te laten ontplooien. Zodat zij verder kunnen met het opbouwen van hun toekomst.

Interesse of Contact

Mocht u bij ons willen wonen, logeren, vrijwilligerswerk komen doen, werken of stage lopen neem dan gerust contact met ons op dit kan via E-mail: info@ons-nieuwe-thuis.nl telefoon:0628666899
website: www.ons-nieuwe-thuis.nl facebook: @onsnieuwethuis

Afbeelding
Afbeelding