Afbeelding
Foto:

Mercedes Bens ontwikkelt elektrische step!

De Mercedes-Benz eScooter is ontworpen met één ding in gedachten: een lange levensduur. Door het gebruik van hoogwaardige componenten en materialen is het mogelijk om er ruim 5.000 kilometer mee te kunnen afleggen. Dankzij het lage gewicht en het intuïtieve vouwmechanisme past de eScooter gemakkelijk in de bagageruimte, kan hij ook mee in het openbaar vervoer en scoort hij hoog op actieradius, veiligheid en design.

Als aanbieder van mobiliteitsservices ontwikkelt Mercedes-Benz duurzame concepten voor vele aspecten van mobiliteit. Met de nieuwe, volledig elektrische EQ-familie voldoet de onderneming nu al aan de behoeften van uiteenlopende doelgroepen, met innovatieve voertuigen als de smart EQ, de nieuwe SUV-interpretatie EQC en de MPV EQV. Mercedes-Benz gaat nu nog een stap verder en brengt met de eScooter een emissievrije oplossing speciaal voor de laatste kilometer op de markt.

De eScooter, die Mercedes-Benz lanceert in samenwerking met de Zwitserse micromobiliteitsspecialist Micro Mobility Systems AG, is stijlvol, sterk en comfortabel. Daarmee voldoet de in Stuttgart gevestigde autofabrikant aan de behoefte van veel klanten aan flexibele, individuele mobiliteitsoplossingen, met name in de stad. De spreekwoordelijke ‘laatste kilometer is waar de Mercedes-Benz eScooter zijn potentieel volledig kan ontplooien. Emissievrije micromobiliteit is een belangrijk onderdeel in de transitie naar leefbare steden met een intelligente verkeersmix en draagt daarmee bij aan verbetering van de luchtkwaliteit. Bovendien past de eScooter perfect bij de moderne urban lifestyle. Zeker bij gebruik van een eigen eScooter kan de berijder te allen tijde vertrouwen op een ideale en handige oplossing.

Het elegante zwarte design, met de co-branding van Mercedes-Benz en Micro op het spatbord, spreekt mensen aan die zich willen onderscheiden van de massa en een product zoeken dat tot in detail is doordacht. Met zijn 250 watt elektromotor accelereert de eScooter vlot naar de in Duitsland toegestane 20 km/h. Daardoor kunnen gebruikers niet alleen snel en behendig reizen, maar ook comfortabel en veilig. Het kickboard is breed, biedt veel ruimte voor beide voeten en is voorzien van een antislip coating. De Mercedes-Benz eScooter heeft voor- en achtervering en is uitgerust met rubberbanden met een diameter van 20 cm die moeiteloos oneffen wegdek zoals kinderkopjes kunnen verwerken.