Jesper aan de bal met blauw shirt
Jesper aan de bal met blauw shirt

De sporter en zijn club

In de sport-light: Jesper van den Hoek

Nieuwe-Tonge – Sinds kort woont hij een stukje verder op. Maar de band met zijn dorp en de voetbalvereniging is even onverbrekelijk als korenmolen De Bommelaer met Den Bommel. Jesper van den Hoek is actief als speler en lid van het bestuur. “De kracht van de club ligt in de saamhorigheid. Gecombineerd met een no-nonsense mentaliteit.”

Jesper: “Voetbalvereniging Den Bommel (VVDB) bestaat uit harde werkers.” Als middenvelder en clubman bij uitstek keek hij er als jongetje al naar uit om ooit in de hoofdmacht te mogen spelen. “Er staan zelfs namen op een bal die ik kreeg als pupil van de week, die nog steeds in het eerste spelen. Als je nu met diezelfde mensen op het veld staat, ben je daar wel trots op.”

Bestuur

Jesper is sinds een jaar secretaris van Den Bommel met zijn relatief jonge leeftijd van 23 jaar. “Tijdens een opruimzaterdag in de winterstop kreeg ik de vraag van de voorzitter.” Na een warming-up is hij nu volledig bestuurslid en geeft aan dat er binnen de club veel taken op te pakken zijn. “In een kleine vereniging is het niet altijd gemakkelijk om bestuursleden te vinden”. Jesper draagt met plezier zijn steentje bij aan de saamhorigheid binnen Den Bommel dat 200 leden telt en op een trouw ledenbestand kan bogen. “Iedereen staat voor elkaar klaar. Maar zeker de afgelopen periode merk je dat waar mensen en deze vereniging steun nodig hebben, ze kunnen rekenen op ontzettend veel leden die oprecht meeleven.”

Jeugd

Sportpark de Kruus, ontleend aan de ligging op de kruising van de Schaapsweg en de Hogeweg, is dé plaats van samenkomst van jong en oud. “Waar iedereen welkom is en wordt geaccepteerd. Op het veld worden de mouwen opgestroopt en gaan we voor het resultaat. Na afloop is er tijd voor gezelligheid.” De club levert een bijdrage aan de sociale binding in het dorp en organiseert ook de jaarlijkse avondvierdaagse.
De jeugd heeft zijn eigen bestuur en jeugdplan en werkt samen met FIOS uit Achthuizen. “Den Bommel is gezond en kijkt uit naar het 75-jarig jubileum. Als alles weer normaal wordt en de bal gaat rollen,” zegt Jesper. “We hebben een mooie gezonde vereniging en willen dat in de toekomst zo houden”. Hij staat zelf met zijn loopbaan symbool voor continuïteit in de vereniging.

Door Joop van der Laan