Afbeelding
Foto: Ledsvoetbal.nl

Flitsende voetbalpartijtjes in het donker bij WFB

Ouddorp - Voetbalclub West Flakkeese Boys (WFB) uit Ouddorp houdt haar jeugd in deze tijden goed en vernieuwend bezig. In de tweede week van februari kwam de club met iets nieuws op de proppen: Leds Voetbal. Voetballen in het donker. “We proberen er alles aan te doen om de jeugd in beweging te houden.”

Het idee om met de jongere jeugd te gaan Leds-voetballen sloeg zo aan, dat er besloten werd om ook de oudere jeugd te laten voetballen in het donker. Zo was het dus drie avonden achtereen pret op het sportpark van WFB. De partijen geven veel plezier voor de voetballende jeugd. “We werden via de mail op het idee gebracht,” vertelt Johan Westhoeve. De jeugdcommissie van WFB probeert met alle trainers en vrijwilligers de jeugd gewoon te laten door voetballen in deze abnormale tijden.

Stimuleringsfonds

“Dat doen we door gewoon te blijven trainen, onderlinge wedstrijden en toernooien te organiseren en ook door ze te laten boksen. We bieden bokslessen aan. En het Leds-voetbal vonden wij een goede nieuwe bezigheid. Met het geld, het zogeheten stimuleringsbudget van de KNVB, konden we deze avonden bekostigen," aldus Westhoeve. Bij Leds Voetbal worden het veld en het doel, volledig omtrokken en verlicht door led-lampjes. De spelers krijgen lichtgevende hesjes om. De bal is ook verlicht. De felgroene verlichte slangen die het veld markeren kunnen worden aangesloten op 230v netstroom.

Allerlei kleuren

Leds-voetbal wordt gespeeld in het pikkedonker. Toepasselijk voor de WFB-jeugdteams is dat de speciale hesjes, verlicht aan voor- en achterzijde, de kleuren rood en wit zijn, net als de clubkleuren. De keeper kan makkelijk worden herkend door hem op de knipperlicht-stand te zetten. De voetbal zelf is binnenuit oranje verlicht met een ledlamp. Het voetbalveld en de twee doelen worden met de Led-slangen fel verlicht. De regels zijn hetzelfde als altijd. De laatste jaren kreeg de Ouddorpse voetbalclub een enorme aanwas aan jeugd. Volgens Westhoeve komt dat doordat ook de christelijke school tegenwoordig gebruik maakt van de grasvelden van WFB en meedeed aan de schoolvoetbaltoernooien. “Er zijn op straat nog veel jongens aan het ballen die we graag bij onze club zien. Ook krijgen we aanwas van mensen die uit de randstad op Goeree zijn komen wonen en hier ook willen sporten.”

Door Gerrit van Loon