Afbeelding

Kent u de boeken Beppe Xenia en De Trekker fan Troje al?

Algemeen

FRIESLAND - Heeft u bijna al uw boeken alweer uit en bent u op zoek naar iets nieuws om te lezen? Misschien zijn de boeken van de Friese schrijver Hein Jaap Hilarides wel iets voor u! Speciaal voor RondOm Vandaag vertelt de schrijver over zijn boeken Beppe Xenia en De Trekker fan Troje. Twee unieke boeken die zich afspelen in Friesland. 

Boekbeschrijving Beppe Xenia

Xenia groeit op in Sloveniƫ. Daar ontmoet ze Freek Wassenaar, een boerenzoon uit het Bildt. Freek en Xenia worden verliefd en gaan in Friesland wonen. Ze trouwen in 1933, het jaar dat Hitler aan de macht komt. In de Tweede Wereldoorlog loopt Xenia een oude liefde tegen het lijf. Dietrich Kleeblatt werkt in Nederland voor de Sicherheitsdienst. De ontmoeting met Dietrich gooit het leven van Xenia en Freek totaal over de kop.

Prijs: 19.90 euro

Boekbeschrijving De trekker fan Troje

Friso en Hero Wassenaar strijden voor de vrijheid van Friesland. Met een leger van tractoren bezetten ze Brussel. Dan komt vader onder een muur. Na zijn dood blijkt dat de hele erfenis naar Hero gaat. Bovendien vallen de tweelingbroers op dezelfde vrouw: Andrea Kalma.

Prijs: Aanbieding! Van 19,40 euro, nu te krijgen voor 9,90 euro!

Over de schrijver

Hein Jaap Hilarides (1969, St.-Jacobiparochie) is schrijver. Beppe Xenia is onderdeel van een kroniek over de Bildtse Wassenaars. Eerder verscheen De trekker fan Troje dat werd genomineerd voor de Gysbert Japicxpriis 2019. Hilarides werkt aan deel een van de Bildtse Wassenaars.

Lezen?

Bent u benieuwd geworden? U kunt de boeken bestellen in de RondOm Vandaag Webshop. Ga naar www.rondomshop.nl.