Afbeelding

Stuur jij dit jaar een extra kerstkaart op naar een onbekend persoon?

Algemeen

FRIESLAND - Nu het bijna kerst is, zullen de eerste kerstkaarten ook weer op de mat vallen. Wist je dat er elke kerst zo’n 170 miljoen kerstkaarten worden verstuurd? Veel mensen vinden het superleuk om een kerstkaart te ontvangen, alleen niet iedereen krijgt er eentje. Daarom zijn er verschillende organisaties die je de kans geven om een extra kaart op te sturen naar een onbekende. 

De tijd rondom kerst is voor eenzame ouderen een extra moeilijk periode. Daarom organiseert het Ouderenfonds, samen met PostNL en Kidsweek elk jaar De Grote Kerstkaartenactie. Meedoen is erg simpel: kies een kaart, schrijf er een lieve boodschap op en versier hem. Verstuur hem voor 11 december (in een envelop en mét een postzegel) naar: Het Nationaal Ouderenfonds, Postbus 115, 3800 AC Amersfoort. Het Nationale Ouderenfonds en PostNL zorgen er dan voor dat het kaartje voor kerst in de bus van een oudere belandt. Hier vind je een groot assortiment wenskaarten.

Postcrossing

Postcrossing is het versturen van een kaartje naar iemand die je niet kent. Die persoon kan over de hele wereld wonen en het leuke is; als je een kaart verstuurd, dan krijg je er ook eentje terug! Postcrossing is niet alleen voor kerstkaarten, je kan het hele jaar door brieven versturen en ontvangen. Op www.postcrossing.com kun je je inschrijven. Dit is een Engelse website.

Write for Rights

Dit jaar geen kerstkaart versturen maar wel wat willen betekenen voor de medemens? Doe dan mee met de actie Write for Rights 2021 van Amnesty International. Ieder jaar komen duizenden Nederlanders in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening, of om wie ze zijn. Schrijf samen met Amnesty International ook een brief aan deze overheden. Je kunt heel makkelijk online een brief ondertekenen, maar ook thuis met een echte brief aan de gang gaan. Meer informatie vind je op www.amnesty.nl/write-for-rights..