Janny Hoekstra is uitgeroepen tot Jeugdkampioen 2021.
Janny Hoekstra is uitgeroepen tot Jeugdkampioen 2021. Foto: Rob Dijkstra

Janny Hoekstra is Jeugdkampioen 2021

Algemeen


OOSTERWOLDE - Ze is nog maar 21 jaar en heeft nu al haar eerste prestigieuze prijs te pakken: Janny Hoekstra uit Oosterwolde. De vrouwelijke slager is door de Noordelijke Slagers Manifestatie namelijk uitgeroepen tot Jeugdkampioen van 2021. Een vakwedstrijd die één keer in de drie jaar wordt gehouden in Noord-Nederland. RondOm Vandaag neemt een kijkje in de keuken bij de talentvolle slager. 

Een uitzonderlijke prestatie

Janny heeft bij Uw ambachtelijke Slager Lieuwe Nicolai haar opleiding gevolgd. “Ze is nog maar drie jaar bezig met deze opleiding. Met haar 21 jaar belooft dit dus nog heel wat voor de toekomst”, vertelt baas en eigenaar Lieuwe Nicolai trots. “Met een keer goud en twee keer goud met ster heeft Janny een uitzonderlijke prestatie geleverd. Haar producten (een jalapeño hotdog, een bitterbal met kip en ananas en een Caribische beenham) waren van dusdanige kwaliteit dat de jury haar heeft uitgeroepen tot winnaar.” 

Een gouden bekroning

Bij de officiële prijsuitreiking op 1 november, blijkt dat het halen van een gouden bekroning niet niks is. Zo let de jury niet alleen op de smaak van het product, maar ook op de samenstelling, geur, consistentie en natuurlijk het uiterlijk van het product. Alleen producten van een perfecte kwaliteit krijgen de beoordeling goud met ster.

“Alleen producten van een perfecte kwaliteit krijgen de beoordeling goud met ster.”

Janny is trots op de prijs

Janny is erg trots op de titel Jeugdkampioen 2021. “Ja, natuurlijk ben ik enorm trots. Mijn oom, de eigenaar van de zaak, is een aantal jaren geleden ook Fries kampioen geweest. En nog meer jaren terug, is mijn pake ook kampioen geweest. Ik weet niet of dat voor de provincie Friesland was, of algemeen. Maar het zit dus wel echt in de familie”, glundert Janny. 

Passie zit er van jongs af aan in

De passie zit er dus al van jongs af aan in bij de jonge Friezin. Janny geniet vooral van het afwisselende werk. “De ene keer moet je de toonbanken vullen en de klanten helpen en de andere keer sta ik achter worsten of hamburgers te maken. Dat maakt het werk leuk en uitdagend. Volgend jaar wil ik weer meedoen aan de vakwedstrijd. Dan is er weer een nieuwe categorie. “

De Jalapeno hotdog van Janny is met een gouden ster bekroond.