Ingrid ruimt regelmatig andermans gedumpte afval op.
Ingrid ruimt regelmatig andermans gedumpte afval op.

Over coachen, positiviteit en camperen

Algemeen

OOSTERWOLDE - Ingrid Hofstra (50) werkt als gebarendocent en gewichtsconsulent en runt sinds kort haar eigen praktijk Coachpraktijk Het Palet. Ze is getrouwd met Derk en heeft twee kinderen. Hond Midas (12) maakt het gezin compleet. Kijk op Instagram voor meer info: @coachpraktijkhetpalet.

Wat ben je aan het doen? Als gewichtsconsulent adviseer ik volwassenen bij het verbeteren van hun voedingspatroon en het bereiken én behouden van een gezond gewicht. Mensen die een hulpvraag hebben op het gebied van voeding of beweging, een afvalwens hebben of juist graag in gewicht aan willen komen, kunnen bij mij terecht. Als gebarendocent geef ik cursussen aan mensen die een doof of slechthorend familielid, vriend of kennis hebben. Ook geef ik les aan pedagogisch medewerkers die kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) begeleiden. Ouders worden hier uiteraard ook bij betrokken. Gebaren zijn soms gemakkelijker gemaakt dan het uitspreken van een woord en dat kan veel frustratie weghalen.

Wat wilde je worden als kind? Moeder. Ik speelde samen met mijn zus altijd met poppen. Onze mannen waren op zee, ik moest de opvoeding altijd alleen doen. Gelukkig is de praktijk voor mij anders verlopen.

Verslavend: Studeren. Na het afronden van een opleiding of cursus, heb ik alweer zin in de volgende.

ME-time: Mezelf verliezen in een boek, terwijl ik lekker warm onder de dekens lig. Nicci French, Esther Verhoef, ...is het al bedtijd?

Blij met: Onze woning in Oosterwolde.

Minder blij met: Dat onze kinderen niet dichterbij wonen. Ze wonen in Dieren en Wognum, dus even langs fietsen voor een kopje koffie zit er niet in.

Milliondollar-tip: Stel dingen die je graag wilt doen niet uit, maar onderneem ze nú.

Inspiratiebron: Bibian Mentel. De enorme veerkracht en positiviteit die zij in het leven had, motiveren mij.

Favoriete plek in Friesland: Stavoren en Hindelopen. Op de dijk wandelen tussen de schapen en de lammetjes, met uitzicht op het water, vind ik erg mooi.

Dit vind ik stom: Dat mensen hun afval laten slingeren in de natuur. Ik ga regelmatig op pad om het op te ruimen.

Welke eigenschap waardeer je in mensen? Mensen die in mogelijkheden denken, in plaats van in beperkingen.

Lievelingsmuziek: Ik heb een uiteenlopende muzieksmaak, maar De Dijk behoort tot één van mijn favorieten.

Laatste avondmaal: Een uitgebreide broodmaaltijd met verse croissantjes, jus d’orange, warme broodjes, gekookt eitje en koffie.

Wat staat er nog op je bucketlist? Een andere camper, met meer comfort, staat op mijn verlanglijstje zodat we langere tijd weg kunnen om nog meer van de wereld te zien.

Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: Een dag waarbij ik niet op de klok hoef te kijken, die begint met ontbijt op bed, gevolgd door een lange wandeling. Daarna uitgebreid koken en bakken en dat met goed gezelschap opeten inclusief wijn en muziek voor de open haard.

Nutteloos talentje van mij: Ik kan goed een varken nadoen.

Van wie heb je het meest geleerd? Ik leer het meest van mensen die doen zoals ik het niet zou willen.

Wat had je als twintigjarige graag geweten? Dat niet alles perfect hoeft. Het hoeft niet altijd een 10 te zijn, een 8 is ook prachtig.

Levensmotto: Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren.

Wilt u ook in ons vriendenboekje? Mail dan naar Linda@rondomvandaag.nl