Afbeelding

Den Helder Lichtkunst route Helder Licht 2021

Cultuur

DEN HELDER - Tijdens de donkere wintermaanden kunnen we allemaal wel wat extra licht gebruiken. Den Helder zorgt ervoor dat er tijdens die donkere dagen rondom kerst en oud & nieuw een helder licht schijnt in de binnenstad en ook op Willemsoord.

De lichtkunst route genaamd Helder Licht mag dit jaar weer gehouden worden na een letterlijk en figuurlijk donkere lockdown vorig jaar. Er zullen tien plekken door middel van bijzondere lichtprojecties prachtig verlicht worden. De indrukwekkende lichtprojecties zijn door nationale en internationale lichtkunstenaars speciaal voor Den Helder gecreëerd met als thema “Together again”. Deze schitterende lichtroute is te bewandelen en bewonderen tussen 17.00 en 22.00 uur van 18 december tot 9 januari (m.u.v. 31/12/21).

De 2 kilometer lange route begint met een spectaculaire video-mapping op de Watertoren en loopt vervolgens langs acht specifiek voor Den Helder gemaakte lichtprojecties die eindigt op de gevel van ’t Torentje naast het Marinemuseum met een indrukwekkende documentaire over 76 jaar vrijheid Den Helder. Houd www.denhelder.online in de gaten voor rondleidingen langs de lichtprojecties. Naast de rondleidingen, kun je onderweg terecht voor schaatsplezier op de ijsbaan, een workshop ‘mobiele telefoon fotografie’ volgen of winkelen tijdens één van de koopavonden. 

Laat je betoveren en kom naar dit bijzondere lichtfestival!

Afbeelding
Afbeelding