Afbeelding
Foto:

Activiteiten in de natuur

DRENTS FRIESE WOLD - Staatsbosbeheer organiseert met enige regelmatig bijzondere activiteiten voor jong en oud in de natuur. Ook in het Drents Friese Wold is er regelmatig van alles gedaan. Heb je interesse, dan kun je een plekje kopen op de website van Staatsbosbeheer.

Paddenstoelen van het Drents-Friese Wold

De herfst is weer begonnen! Een feest van kleuren en geuren. Bladeren vallen van de bomen en paddenstoelen schieten uit de grond. Wist je dat paddenstoelen een belangrijke rol hebben in de kringloop van de natuur? En lang niet allemaal hebben ze een hoed. Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer door het Drents-Friese Wold en ontdek de paddenstoelen die hier voorkomen. Leuk voor het hele gezin!

Informatie

19, 21 en 24 oktober van 13.30 uur tot 15.30 uur. De prijs is acht euro voor volwassenen en voor kinderen tot en met 12 jaar vijf euro. De prijs is inclusief zoekkaart. Trek stevige schoenen aan en kleed je op het weer. Deze activiteit is niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking of wandelwagens ivm onverharde paden. 

Vollemaanwandeling Drents-Friese Wold

Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Tijdens deze mystieke avond kun je bij Buitencentrum Drents-Friese Wold een bijzondere wandeling maken. Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je door de in stilte gehulde duinen, dit unieke stuifzand, ook wel de Kale Duinen genoemd, en over door de maan verlichte velden. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Informatie

Informatie: 20 oktober, 19 november en 18 december van 19.00 uur tot 21.30 uur. De activiteit start op de parkeerplaats Aekingerzand. Daar is geen toilet beschikbaar. Kleed je op het weer en trek stevige schoenen aan. De activiteit is niet geschikt voor mindervaliden omdat de route door het stuifzandgebied loopt. Honden mogen niet mee.