Afbeelding
Foto:

Marktjes in de buurt

APPELSCHA - Heb je zin om te gaan sneupen over een markt? Gelukkig kan het weer! In de buurt zijn er binnenkort meerdere marktjes georganiseerd, dus dat wordt lekker jagen op een mooie koopje of een lekker lokaal product 

Weekmarkt in Oosterwolde

Zoals in vele dorpen ontbreekt ook in Oosterwolde de weekmarkt niet. Elke donderdag vanaf 11.00 uur vindt deze gezellige weekmarkt met ongeveer 15 marktkramen plaats op de Trambaan. De kramen hebben een breed aanbod van versproducten en non-food. 

Vlomarkt Makkinga

Al meer dan 40 jaar lang wordt in Makkinga de maandelijkse vlomarkt gehouden. De vlomarkt van Makkinga, ook wel “het Waterloo-plein van het Noorden” genoemd, is één van de grotere markten die nog geheel door vrijwilligers wordt georganiseerd. Voor het publiek is er een vastgestelde looproute. Op de homepagina staat een link naar deze looproute.  

De laatste markt van het seizoen valt dit jaar op 30 oktober en is altijd de traditionele “snertmarkt”, voor alle standhouders een gratis kop snert! Meer informatie en contactgegevens, zie kopje Makkinga vlomarkt.  

De markt duurt van 07.00 uur tot 13.00 uur. De marktkooplui bouwen hun stand op tussen 06.00 uur en 08.00 uur `s ochtends. Vaak zijn er meer dan 250 standhouders die proberen op de vlomarkt allerhande waar aan de man te brengen. Het gemiddeld aantal bezoekers wordt geschat op 2500.

Boerestreekmarkt in Appelscha

Op zondag 17 oktober is de Boerestreekmarkt geopend. Een gezellige braderie, met grote diversiteit, aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Biologische Boerenmarkt Frederiksoord

Voor biologische boodschappen kun je goed terecht op de Biologische Boerenmarkt in Frederiksoord. Iedere zaterdag is hier volop keuze uit verse groenten en fruit, kruidenierswaren, boord en banket, kaas en vlees. Afwisselend zijn er ook kraampjes met Griekse producten, tuingereedschap, bloeme en kleding. Je vindt de markt op het parkeerterrein van de Tuinen van Frederiksoord.