Afbeelding
Foto:

Bezoek Buitencentrum Drents-Friese Wold als start voor een ontdekkingsreis

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van ons land en ligt op de grens van Friesland en Drenthe. Met moeras, stuifzand, vennetjes, heide, akkers en bos is het een gevarieerd natuurgebied. Ontdek in het buitencentrum wat er buiten allemaal te beleven valt.

Het boswachterslab Neem een kijkje in de werkkamer van boswachter. Hier is de sfeer van een rariteitenkabinet gecombineerd met een biologisch veldstation waar je van alles kunt ontdekken. In het midden van de ruimte staat een ‘bureau' waar de boswachter of een hulp-boswachter zijn dagelijkse werk doet. Als hij of zij niet live aanwezig is, lijkt het alsof hij net weg is of zo terug kan komen uit het veld. Ook is er de mogelijkheid om je eigen vondsten tentoon te stellen; wij willen dan ook alle bezoekers uitnodigen om hun eigen vondsten mee te nemen. Wij willen de wilde natuur die buiten te zien is, binnen laten beleven. Soms worden er activiteiten georganiseerd. Houdt daarvoor onze website in de gaten.
Doe- en ontdekpaden Kom het blotevoetenpad beleven door op blote voeten het bos in te gaan. Over wiebelende boomstammen, over dennenappels, door de modder en over het gras. Laat je schoenen bij het buitencentrum staan en ga de uitdaging aan. Wat voel je eigenlijk als je op blote voeten in het bos loopt? Hoe voelt de modder eigenlijk en de takjes, of hoe voelt het gras of de blaadjes? Vergeet ook niet te ruiken: het ruikt heerlijk in het bos. En te horen: hoor jij de vogels ook zo fluiten? Geniet van deze heel bijzondere wandeling die je nooit meer zult vergeten.
Kabouterpad Wist je dat hier kabouters wonen? Tenminste, we denken dat ze hier wonen, want we zien overal kaboutersporen. Kom je het ontdekken? Via kabouterpaaltjes loop je de route en onderweg zijn er leuke opdrachtjes.
Familiepad Er is een prachtig verhard pad van 2,5 km wat zeer geschikt is voor mindervaliden, rolstoelgebruikers en kinderwagens.
Excursies Er zijn geregeld activiteiten en excursies, geleid door natuurgidsen van Staatsbosbeheer. Wegens corona heeft dit stilgelegen en worden daar wat aanpassingen in aangebracht. Houdt onze website in de gaten wanneer er weer excursies zijn. In de winkel van het buitencentrum zijn diverse streekproducten, cadeaus, routekaarten en boeken te koop. De inpandige brasserie IJgenweis beschikt over een verrassende kaart vol heerlijke gerechten en snacks.

Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op:
www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold, www.facebook.com/StaatsbosbeheerDrentsFrieseWold.
Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a | 8426 SJ Appelscha, Telefoon 0516-464020