Klaas Bakker van Herenkapsalon Klaas in Noordwolde weer druk aan de slag.
Klaas Bakker van Herenkapsalon Klaas in Noordwolde weer druk aan de slag. Foto: Rob Dijkstra

Kappers blij om weer aan de slag te zijn

NOORDWOLDE - De kappers in Nederland zijn nu alweer een tijdje aan de slag en de opluchting is groot. Zo ook bij Herenkapsalon Klaas in Noordwolde. De vlaggetjes hangen buiten en er wordt weer fanatiek geknipt. Kapper Klaas Bakker spreekt van topdrukte bij de kapsalon. Vooral in de eerste week dat de kapsalon weer open mocht, was het bikkelen voor de ervaren kapper, samen met collega Tineke Dam. Daar waar er normaal zo'n twintig mensen op een dag geknipt worden, waren het er nu wel veertig. Oftewel, genoeg reden om eens bij te kletsen met Klaas Bakker van Herenkapsalon Klaas in Noordwolde, over hoe het nu gaat in de kapsalon.

"Ik ben zo blij om weer open te zijn. De klanten zijn blij, het is hartstikke druk, maar het geeft wel weer een voldaan gevoel natuurlijk", begint Bakker enthousiast zijn verhaal. De kapper uit Noordwolde heeft zijn handen vol, want niet alleen wil iedereen graag weer een korte coupe, de meesten hebben ook nog eens dubbel zoveel haar. "Je ziet soms kapsels voorbij komen van eind oktober, begin november! Gigantisch veel werk heb ik eraan. Je ziet dat veel vrouwen de kapsels van de mannen hebben bijgeknipt en ik mag het oplossen natuurlijk", lacht Bakker met een knipoog.

Extra maatregelen

De goedlachse kapper blijft positief, ondanks de moeilijke tijden en extra voorzorgsmaatregelen. "Je moet constant je handen schoonmaken, de stoel schoonmaken, het gereedschap en natuurlijk een mondkapje dragen. Dat is wel eens lastig. Je moet er mee werken, maar het is wel benauwd."

Niettemin gaan Bakker en Dam gestaag door met het knippen van klanten, want wat hebben ze het gemist. "Vooral de aanspraak en gewoon de gezelligheid. Lekker je werk doen, mensen er netjes op zetten. Beetje zeuren en ouwehoeren, dat is gewoon het mooiste wat er is."

Niet altijd even makkelijk

Toch was het niet altijd even makkelijk voor de Noorwoldiger. "Je hebt toch 11 weken de deur dicht en je beurt niks, krijgt geen steun. Alle andere kosten gaan wel gewoon door, onderhoud, gas, water, elektrisch en kosten van je personeel. Je mist gewoon een inkomen, dat merk je toch. Je spaarcenten gaan er in zitten, dus je moet op een gegeven moment wel weer beginnen. En het is natuurlijk veel gezonder om met je mensen bezig te zijn."

Veilige omstandigheden

Voor de klanten die nog twijfelen om naar de kapper te gaan, Bakker geeft aan dat alles voor 110 procent veilig is. "Kom gezellig hierheen, want de koffie staat klaar. Voor de liefhebbers ook een borrel", grapt Bakker. Tegenwoordig is het wel verplicht om vooraf een afspraak te maken, voor je knipbeurt. Surf daarvoor naar de website van Herenkapsalon Klaas: www.herenkapsalonklaas.nl

Versiering bij Herenkapsalon Klaas in Noordwolde
Bordje op de deur van Herenkapsalon Klaas