Bestaand vervangen met ventilatie rooster
Bestaand vervangen met ventilatie rooster

Thermische Isolatie

Thermisch glas zorgt ervoor dat in de zomer gebouwen koel blijven en in de winter warm. Kortom een comfortabele leefomgeving. Isolatieglas, dubbel of triple isoleert beter dan enkelglas en bespaart op stookkosten, de investering verdient zichzelf terug.

Dubbelglas is in Nederland al vanaf 1948 op de markt, in vergelijking van het gewone enkel glas van toen rond de 3 millimeter dik, was het al een hele verbetering qua comfortabele leefomgeving. Als gevolg van de oliecrisis werd dubbelglas rond 1973 steeds populairder. Het dubbelglas van toen isoleert matig in vergelijking tot het isolatieglas van nu. Als je ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn kan isolatieglas al rendabel zijn.

Het verlies van de warmte wordt normaal gemeten door de thermische overbrenging of de Ug-waarde, die gewoonlijk in W/m²K wordt uitgedrukt. In eenvoudiger uitleg, hoe lager de Ug-waarde hoe groter de thermische isolatie.

Isolatieglas HR++ bestaat uit twee floatglas ruiten waarvan één een metalen coatinglaag heeft welke in de spouwzijde wordt gemonteerd, deze ruiten worden van elkaar afgehouden door een afstandhouder, voor HR ++ glas is deze minimaal 13 mm en in deze ruimte zit standaard een Argon gasvulling. Ook kan er tegen een meerprijs een Krypton gasvulling toegepast worden welke nog meer isoleert.
De afstandhouder is er in verschillende uitvoeringen, blank aluminium, zwart aluminium en een zwarte kunststof uitvoering welke nog meer comfort biedt.

Met drievoudig isolerende beglazing beter bekend als Triple glas, deze zijn opgebouwd uit drie floatglas ruiten met op twee ruiten een metalen coatinglaag, en ook hier van elkaar afgehouden door afstandhouders, is het mogelijk om het warmteverlies via ramen en deuren nog verder te beperken en het wooncomfort te verhogen ten opzichte van de bestaande dubbelglas oplossingen.

Door het vervangen van ramen met enkelglas in ramen met glas die thermisch geïsoleerd zijn kan de hoeveelheid energie die verloren gaat worden verminderd tot 75 % per jaar en kan het een besparing opleveren van de stookkosten tot 20% per jaar. Inmiddels is er zoveel meer mogelijk, naast een isolerende functie kan het isolatieglas daarbij ook gewenst met geluidswerende, zonwerende, brandwerende- en een zelfreinigende werking toegepast worden.

Ook leveren wij isolatieglas met in de spouw gemonteerde jaloezie of plissé black-out. Het is niet gevoelig voor invloeden van buitenaf en daardoor zeer duurzaam. Door de ruime keuze in uitvoeringen en bedieningsmogelijkheden is er altijd een oplossing die op uw wensen aansluit. Er is een type ontwikkeld dat toegepast kan worden in bestaande kozijnen. Ook hebben wij oplossingen voor het aanpassen van de sponning om een zo hoog mogelijk rendement uit het glas te halen.

Schildersbedrijf Joke Koning informeert u graag over de voordelen en vele mogelijkheden. Als u specifieke vragen heeft of een advies op maat wil, kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar!
Telefoon 0561 617727 - www.jokekoning.nl

speciale projecten glas-
Afbeelding
Afbeelding