Afbeelding
Foto:

Isoleren met HR++ glas; duurzaam, goedkoop en zo gepiept

OOSTERWOLDE - Steeds meer mensen willen verduurzamen, maar zien op tegen de kosten. Gelukkig hoeft verduurzamen niet duur te zijn! Kleine maatregelen, zoals het beter isoleren van ruiten, hebben effect op de energierekening en de uitstoot van een woning. Dijkstra Schilderwerken uit Oosterwolde helpt woningcorporaties, aannemers en particulieren te verduurzamen door het plaatsen van HR++ of zelfs HR+++ glas. Mede-eigenaar Koos Oosterkamp legt uit wat het is.

HR++ is een term dat je als huiseigenaar zeker wel eens gehoord hebt, maar wat het nou precies is, dat is voor velen niet helemaal duidelijk. Oosterkamp van Dijkstra Schilderwerken kan het echter duidelijk uitleggen: “HR++ is dubbelglas dat beter isoleert. Dat komt doordat er een edelgas zit tussen de twee glazen, bijvoorbeeld argon of krypton, en omdat op het glas een niet zichtbare, metaalachtige coating aangebracht is die warmte reflecteert.” Hoe goed glas isoleert, wordt uitgedrukt in de U-waarde of de energiewaarde. Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte verloren gaat: “Deze waarde zit bij normaal dubbelglas op 2.7 en bij HR++ rond de 1.1. Dat is een groot verschil.” Dat verschil merk je vooral in de woning zelf: “Dankzij de betere isolatie is het in huis behaaglijker, vooral als je bij het raam zit,” ligt Oosterkamp toe, “Bij normaal dubbelglas voel je vaak dat er toch kou binnenkomt, dat verdwijnt bij HR++ glas.” Naast HR++ glas heb je ook HR+++ glas, het zogenaamde tripleglas dat dikker is en nog beter isoleert.

Al tientallen jaren plaatst Dijkstra Schilderwerken dubbel glas, maar de laatste tien jaar is HR++ of zelfs HR+++ standaard geworden voor woningcorporaties, aannemers en particulieren. Het team van Dijkstra Schilderwerken is allround getraind en naast het plaatsen van glas kunnen zij ook kozijnen renoveren en onderhouden, doen zij schilderwerk en zijn zij kundig in het algeheel onderhoud van woningen.

Benieuwd wat Dijkstra Schilderwerken voor u kan doen? Neem vooral een kijkje op hun website, bel gerust met 0516 514 625 of mail naar info@dijkstraschilderwerken.nl

Afbeelding
Afbeelding