Afbeelding
Foto:

Bibliotheek open voor boeken afhalen en huiswerk maken

De Bibliotheek mag nu niet volledig open zijn, maar we proberen er zoveel mogelijk voor iedereen te zijn. Door het afhalen en brengen van boeken dagelijks mogelijk te maken en een plek te bieden aan jongeren die thuis geen rustige leerplek hebben.

De AfhaalBieb in Wolvega is open van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 12 uur. In Noordwolde kun je van dinsdag tot en met vrijdag tussen 12 en 14 uur boeken afhalen en terugbrengen. De boeken moeten vooraf zijn gereserveerd. Op verzoek kunnen de boeken ook worden thuisbezorgd.
Jongeren die een rustige plek zoeken waar ze geconcentreerd hun huiswerk kunnen maken, zijn van harte welkom in Bibliotheek Wolvega. Het Taalplein en jongerenwerk Weststellingwerf bieden samen studieplekken aan waar toezicht is, waar je rustig kunt leren en waar gratis wifi is. Er is ook een aantal laptops beschikbaar om te gebruiken op de studieplek.
Nu de scholen gesloten zijn en in veel gezinnen wordt thuisgewerkt is dit een uitkomst voor jongeren die een rustige leerplek missen of apparatuur moeten delen met elkaar. Huiswerk maken in de Bibliotheek is gratis. Je moet je wel aanmelden van tevoren. Dat kan via e-mail:harmina.beugeling@bzof.nl of telefonisch via 0561-612623.
De studieruimte is open op maandag, woensdag en vrijdag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur. Bij gebleken succes wordt het aanbieden van studieplekken wellicht uitgebreid naar Bibliotheken in Ooststellingwerf. Meer informatie over de AfhaalBieb, het reserveren van boeken en huiswerk maken in de Bibliotheek vind je op onze website www.bzof.nl.