Nanette houdt van wandelen. Haar tip? De Delleboersterheide.
Nanette houdt van wandelen. Haar tip? De Delleboersterheide. Foto: eigen foto

Tolk Nanette houdt van bier, spek en yoga

Nanette Huijs (42) woont in Wateren, werkt in Oldeberkoop maar heeft Brabantse roots. Ze heeft 3 broers, werkt als Tolk Nederlandse gebarentaal en woont samen met Jelle.

Wat ben je aan het doen? "Ik ben aan het werk op mijn kantoortje in Oldeberkoop. Na jarenlang in Nijeberkoop te hebben gewoond, ben ik net Stellingwerver af, hoewel ik maar een paar kilometer verderop woon. Ik woon lekker buitenaf, maar het wifisignaal is niet zo goed, waardoor ik tijdens de eerste lockdown op zoek gegaan ben naar een werkplek. Ik ben Tolk Nederlandse gebarentaal en dat werk blijft gewoon doorgaan. Nu ben ik me aan het voorbereiden op een overleg tussen twee collega's in de zorg. Lang leve het videobellen, want zo kunnen dove mensen gewoon vergaderen met hun collega's, een online les volgen, Zoom-borrelen, noem maar op. Gebarentaal op afstand werkt in principe goed, maar alleen naar een plat schermpje kijken, maakt het soms wat moeilijker om kleine signalen op te pikken of de sfeer te proeven. Zeker met grote groepen kan dat lastig zijn, maar het is in de eerste plaats heel fijn dat ik gewoon mijn werk kan doen op deze manier.”
Wat wilde je worden als kind? Basisschooljuf, dat dat was mijn moeder ook
Verslavend: Lekker eten en een lekker speciaal biertje
ME-time: Wandelen, yoga, en legpuzzelen
Blij met: Mijn broertjes en hun aanhang: heerlijk als we gezellig bij elkaar zijn
Minder blij met: In de file staan, al hoef ik dat nu bijna nooit meer
Milliondollar-tip: Als je totaal iets anders wilt qua bier, ga dan naar de Pub-up-beershop in Wolvega
Inspiratiebron: Liselotte van Velzen, mijn yogalerares uit Zwolle. Yoga is voor haar een levenswijze geworden. Zij leeft volgens de yogafilosofie, deelt dat met ons en maakt het daardoor toegankelijk. Ze laat mij zien dat het mogelijk is om je leven te veranderen.
Favoriete plek in Friesland: Delleboersterheide; zo mooi om daar te wandelen
Dit vind ik stom: Mensen die rellen om het rellen. Waar slaat dat op?
Geheim genoegen: Fan Fiction. Daarbij geven mensen hun eigen draai aan een bestaande film en dat kan tot leuke wendingen leiden.
Welke eigenschap waardeer je in mensen? Spontaniteit
Lievelingsmuziek: Tori Amos
Laatste avondmaal: Iets met spek en kaas
Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: Lekker er op uit naar een mooie natuurcamping
Nutteloos talentje van mij: Lego op kleur sorteren, kan ik als de beste
Van wie heb je het meest geleerd? Mijn vriend Jelle. Ik ren soms als een kip zonder kop achter mezelf aan, waarbij ik me afvraag waarom ik ook alweer aan iets begonnen ben. Hij weet daarentegen heel goed wat hij belangrijk vindt in het leven, maakt zich niet druk en herinnert mij eraan dat ik alleen iets voor anderen kan betekenen als ik goed voor mezelf zorg.
Wat had je als twintigjarige graag geweten? Hoe ik met geld om moet gaan, dat weet ik namelijk nog steeds niet.
Wat is het eerste dat je doet als het post-corona-tijdperk aanbreekt? Een tuinfeest geven voor en met al onze vrienden.
Hoe zie je jezelf over 5 jaar? Heel saai, maar eigenlijk het liefst meer van hetzelfde. Dus dat ik ditzelfde werk doe, maar dan wel wat stapjes heb gemaakt in ontwikkeling. En dan zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.
Levensmotto: Play before work.

Wilt u ook in ons vriendenboekje? Of heeft u een leuke tip? Mail dan naar linda@rondomvandaag.nl.