DE BEELDREDAKTIE / JACOB VAN ESSEN
T.B.V. SPECSAVERS
DRACHTEN D.D. 18.11.2021
MARIJKE BAKKER, WINKELPARTNER
DE BEELDREDAKTIE / JACOB VAN ESSEN T.B.V. SPECSAVERS DRACHTEN D.D. 18.11.2021 MARIJKE BAKKER, WINKELPARTNER Foto: Jacob van Essen

Eigenaresse en opticien Specsavers Drachten viert jubileum

Drachten - Winkeleigenaresse en opticien Marijke Bakker viert haar vijftienjarig jubileum bij Specsavers. Na enkele jaren ervaring op te hebben gedaan in de twee Specsavers-winkels in Groningen heeft zij in 2009 met veel plezier de Specsavers-winkel in Drachten overgenomen. “En ik kan zeker nog 15 jaar door in deze mooie plaats.”

“Een eigen Specsavers-winkel overnemen was iets wat al snel mijn interesse wekte toen ik mijn loopbaan startte bij Specsavers. Op het moment dat deze kans zich voordeed in Drachten, heb ik deze dan ook met beide handen aangegrepen. Iedere dag ga ik met plezier naar de winkel en ik voel me na al die jaren nog steeds helemaal op mijn plek in Drachten. Geen dag is hetzelfde en iedere klant is anders. En wat is er nou mooier dan iedere dag bij te dragen aan beter zicht en gehoor bij de klant?”

Met veel plezier nog jaren door

Marijke hoopt dan ook nog jaren met hetzelfde plezier én met het team haar klanten te helpen in de winkel. “Omdat je werkt met mensen is het ontzettend afwisselend, iedereen heeft andere behoeftes en wensen bij hun bril, contactlenzen of hoortoestel. Ik ben ontzettend blij met mijn team en elke dag stellen wij ons weer als doel om iedereen tevreden de winkel te laten verlaten.” Tevens zet Marijke zich samen met het team in bij het steunen van een lokaal initiatief. Voor dit jaar is dat de buurthuiskamer van het Leger des Heils.

Ooggezondheid centraal

Verder wil Marijke iedereen blijven wijzen op het belang van een regelmatig oogonderzoek. "De meeste mensen gaan ieder jaar naar de tandarts, maar één van de belangrijkste zintuigen wordt vaak vergeten: de ogen. Veel mensen trekken pas aan de bel op het moment dat ze oogklachten hebben, terwijl het dan soms al te laat is. Daarom is het belangrijk om regelmatig je ogen te laten controleren. Dit kan gaan om een sterktemeting of een uitgebreider onderzoek waarbij naar de gezondheid van de ogen wordt gekeken. Tijdens dit onderzoek kunnen symptomen van oogaandoeningen gesignaleerd worden.”