Afbeelding
Foto:

In quarantaine, geen zin in dat gedoe met de QR-codes of gewoon lekker lui vandaag? Deze tips zijn ideaal voor een dagje op de bank genieten. 

In quarantaine, geen zin in dat gedoe met de QR-codes of gewoon lekker lui vandaag? Deze tips zijn ideaal voor een dagje op de bank genieten. 

Kastanjemanden op Netflix

Kastanjemanden (De Kastanjeman) is een Deense crime-serie die op 29 september 2021 op Netflix werd gereleased. Op een gruwelijk plaats delict vindt de politie een figuurtje gemaakt van kastanjes. Deze mysterieuze vondst verbindt de moordzaak met de dochter van een populaire politica, die een jaar geleden werd vermist. In de hoofdrollen spelen de Deense acteurs Danica Curcic and Mikkel Boe Følsgaard als Naia Thulin and Mark Hess, de twee rechercheurs die het mysterie onderzoeken. Deze bloedstollende serie is gemaakt door Dorte Warnøe Hagh, David Sandreuter en Mikkel Serup en gebaseerd op het gelijknamige boek van Dorte Warnøe Hagh.

100 dagen in je hoofd op NPO

Hoe is het om ziek in je hoofd te zijn? Tim den Besten en Nicolaas Veul verkennen als bijzonder stagiair in een psychiatrische kliniek wat er omgaat in mensen die kampen met ernstige geestelijke problemen. En daarmee ontrafelen ze langzaam maar zeker ook de 'gekte' in hun eigen hoofd.

De Deventer Moordzaak van
Bas Haan

Een maand geleden stond in deze rubriek als tip de film: De Veroordeling. Een bloedstollende film die het gevaar van fake news laat zien op een mensenleven. Als je je na de film meer wilt verdiepen in deze zaak, lees dan het boek 'De Deventer Moordzaak' van journalist Bas Haan. De Deventer Moordzaak gaat over één van de langslopende en meest omstreden Nederlandse strafzaken van de afgelopen decennia. De zaak draait om de moord op de gefortuneerde weduwe J. Wittenberg in 1999, maar wie heeft het gedaan: de boekhouder of de klusjesman?

The Turncoat op Disney Plus

Een verhaal over de Wehrmacht-soldat die overloopt naar de Sovjet-Unie, De tweedelige film gaat over de ervaringen van soldaat Walter Proska in de laatste zomer van de oorlog en zijn latere poging om een nieuw Duitsland op te bouwen in de door de Sovjet-Unie bezette zone. De drijfveer is een onmogelijke en, precies om die reden, ontroerende relatie tussen twee jonge mensen.