Berber Swart, Kevin van Neer en Piet Swart
Berber Swart, Kevin van Neer en Piet Swart Foto: Berber Swart

Berber loopt de Marathon van Barcelona voor goede doel

Algemeen

DAMWOUDE - Op zondag 7 november was het zover de 25-jarige Berber Swart uit Damwoude loopt de Marathon van Barcelona. Een lange weg, met een prachtig doel en eindresultaat tot gevolg. Berber haalt samen met oom Piet meer dan 10.000 euro op voor het Beatrix Ziekenhuis. Een prestatie van formaat. RondOm Vandaag spreekt met Berber over de actie en de motivatie om dit te doen.

Berber is voorafgaand aan de Marathon supergemotiveerd om de tocht in zijn geheel uit te lopen. De Friezin voelt zich namelijk erg verbonden met het doel waar zij zich voor in zet. In het dagelijks leven werkt Berber als buurtsportcoach in Drachten en geeft ze gymles op basisscholen. Sporten en affiniteit met kinderen zit dan ook in het bloed. Samen met oom Piet, eveneens leerkracht, vormen zij Team Swart. 

Een positieve bijdrage leveren

Samen zetten zij zich in voor het Beatrix Ziekenhuis. “Ik heb altijd een groot hart voor kinderen. Een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen is iets wat ik wil. Als gymjuf kom ik in aanraking met veel kinderen en probeer ik ieder kind zelfvertrouwen te geven en kijk ik naar wat ze wel kunnen en niet naar wat ze niet kunnen. Maar ook zijn er kinderen die niet altijd kunnen gymmen of die school missen vanwege ziektes. Ook voor deze kinderen wil ik graag iets betekenen. Onze grote wens is dat ook zij, ondanks hun ziekte, lichtpuntjes kunnen blijven zien op weg naar hopelijk een gezonde en mooie toekomst.” 

Het Beatrix Kinderziekenhuis

Het Beatrix Kinderziekenhuis is één van de vier grootste kinderziekenhuizen in Nederland en onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het is het enige kinderziekenhuis in Nederland dat gespecialiseerd is in lever-, dunne darm- en longtransplantaties bij kinderen. “Een jongen uit de klas van mijn oom (Kevin) lijdt aan Taaislijmziekte en moet daarvoor regelmatig naar het Beatrix Ziekenhuis. De actie staat daarom heel dichtbij ons.” 

De waardering is enorm

De Marathon is de kers op de taart voor Team Swart. Er zijn in de aanloop van de Marathon al veel sponsoren aangesloten, ook zijn er diverse mooie acties op poten gezet. Zo heeft oom Piet veel geld ingezameld met het schoonmaken van dakgoten en heeft Berber een sponsorloop georganiseerd bij basisschool De Tille, waarbij kinderen ook zelf in actie mochten komen. Dat heeft geresulteerd in een fantastisch bedrag van meer dan 10.000 euro. “Dat voelt geweldig en we hopen natuurlijk op nog veel meer. De waardering is enorm. Zo kreeg ik bijvoorbeeld een bericht van een moeder, wiens kind ook regelmatig naar het Beatrix Ziekenhuis moet voor onderzoeken. Ze vertelde positieve verhalen over het ziekenhuis en dat haar kind ook fanatiek meewerkt aan de actie. Dan besef je echt waar je het voor doet”, glundert Berber trots. 

Helpen doneren? Dat kan via: bit.ly/TeamSwartRV

“Ik wil zoveel mogelijk geld ophalen voor het Beatrix Ziekenhuis”
Berber Swart loopt de Marathon van Barcelona voor het Beatrix Ziekenhuis.