Afbeelding

Gratis boek van Adraain van Dis bij bezoek aan Bibliotheek Drachten

Educatie

DRACHTEN - 1 november gaat de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor het thema Over de grens met het geschenkboek De wandelaar van Adriaan van Dis. Deze bundel geeft Bibliotheek Drachten tijdens Nederland Leest cadeau aan al zijn bezoekers. Daarnaast organiseert de bibliotheek twee lezingen rondom het thema Over de grens door schrijvers Jan Brokken en Philip Dröge.

Zowel leden als niet-leden krijgen (zolang de voorraad strekt) tijdens Nederland Leest van Bibliotheek Drachten het boek cadeau. Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Extra bijzonder aan de speciale Nederland Leest-editie van De wandelaar is het nawoord van schrijver en literatuurcriticus Margot Dijkgraaf.

Tijdens Nederland Leest worden in Bibliotheek Drachten twee lezingen georganiseerd in het kader van Over de grens. Beide activiteiten zijn georganiseerd in samenwerking met de SLAS. Kijk voor meer informatie en het kopen van tickets op www.bibliotheekdrachten.nl.

Nederland Leest gaat van start