Afbeelding

Thuisopticiens Friesland de opticien die bij u thuis komt

Gezondheid

OOSTERBIERUM - Er niet meer op uit voor een bril, maar de opticien die bij u langs komt. Voor veel mensen is dit een uitkomst. Naar de winkel gaan is voor hen niet zo gemakkelijk. Ze zijn niet meer mobiel, bedlegerig of lijden aan Alzheimer. Willem Tulner van Thuisopticiens Friesland komt bij deze mensen langs en verricht oogmetingen aan huis: “Ik kan mensen echt helpen, samen vinden we een oplossing die past bij uw ogen en uw leven.”

Voor sommige mensen is het niet vanzelfsprekend om even een ritje te maken naar de opticien. Het kan zijn dat ze niet-mobiel (meer) zijn, of bedlegerig. Naar de stad kost hen gewoon enorm veel energie. Voor mensen met dementie of een beperking is de onbekende omgeving van een optiek erg verwarrend. Ze kunnen zich niet concentreren op de meting en hebben hierdoor veel stress. 

Voor al deze mensen biedt Willem Tulner de oplossing. Hij komt gewoon bij ze langs en verricht daar de nodige onderzoeken: “Ik neem alles mee. Een LCD visusscherm waar we de oogmeting mee kunnen doen, een pasbril en moderne meetapparatuur waar we bijvoorbeeld mee in het oog kunnen kijken. Daarnaast natuurlijk verschillende moderne monturen die de klant gelijk kan passen.”
Het grootste voordeel van Willem’s werkwijze is dat de klant gewoon thuis blijft. Dit is niet alleen fijn voor de klant, maar ook voor Willem. Hij kan namelijk gelijk zien hoe mensen hun ogen gebruiken: “Veel problemen ontstaan ook door levensstijl. Soms staat de tv te ver weg of is het beeldscherm te klein. Soms hebben mensen wat meer of feller licht nodig. Een kussentje op schoot kan het lezen al veel beter maken. Deze problemen zie je alleen als je thuis komt bij iemand.”

Bij Thuisopticiens Friesland krijg je naast een deskundige en professionele oogmeting en moderne monturen dus ook passend advies. Willem: “We kijken niet alleen naar de mens, maar naar de mens in zijn of haar omgeving. Ik doe meer dan alleen een brilletje aanmeten en wil mensen echt vooruit helpen.”

Voor meer informatie, ga naar: www.thuisopticiensfriesland.nl

Afbeelding