Samen runnen Stephanie en Hylke restaurant Thús in Drachten.
Samen runnen Stephanie en Hylke restaurant Thús in Drachten.

Over kerst, slechte series en zout eten

Persoonlijke verhalen

DRACHTEN - Stephanie Montsma (32) runt samen met man Hylke Restaurant Thús. Twee jaar geleden openden ze het restaurant. Sindsdien zijn het roerige tijden geweest. Door corona en de komst van een tweede kindje. Maar het horecadier is vooral ook heel blij dat ze dit avontuur samen met haar man kan doen. Kijk voor meer informatie op @thusdrachten.

Wat ben je aan het doen? We zijn al druk bezig met de kerstvoorbereiding. Dat lijkt vroeg, maar in de zomer begint het bij ons al te kriebelen en beginnen we al na te denken over wat we gaan doen. De eerste reserveringen zijn ook al binnen gekomen. Kerst gaat altijd hard. We hebben negen tafels dus dat zit zo vol. Daarnaast zijn we bezig met ons interieur te vernieuwen. Toen we openden hebben we veel oude meubels geverfd. En mijn vader heeft het een en ander gemaakt. Als de zaak dan wat langer open is, merk je pas goed waar je tegen aanloopt en eventueel wilt aanpassen. Zo hebben we nieuwe eetbanken besteld, evenals een uitschuifbaar zonnescherm zodat je ook in de herfst en winter bij de heater lekker buiten kunt zitten.
Wat wilde je worden als kind? Ik was een paardenmeisje en wilde het liefst met paarden werken. Ik heb ook een opleiding in die richting gedaan, maar ik kom uit een horecanest en dat past me toch beter.
Verslavend: Ik probeer gezond te leven, maar mag ook graag lekker eten en drinken en ben ook echt een zoute eter.
ME-time: Ik geniet ervan om naar de kapper of schoonheidssalon te gaan. Maar vind het ook heerlijk om met de jongens te knuffelen en niks te hoeven.
Blij met: Alles. Onze jongens doen het goed, ik heb een schat van man en een bedrijf dat goed loopt met lieve en leuke gasten.
Minder blij met: Corona en de verdeeldheid die er ontstaat tussen mensen die de regels volgen en mensen die er moeite mee hebben.
Milliondollar-tip: Zorg voor fijne mensen om je heen. Thuis, maar ook op je werk want je brengt er zoveel uren door.
Inspiratiebron: Mijn ouders. Ik heb bewondering voor hoe zij vroeger zowel een bedrijf als gezin runden.
Favoriete plek in Friesland: De kust. Heerlijk om daar uit te waaien. En Lemmer voor het vakantiegevoel.
Dit vind ik stom: Mensen die oordelen zonder alle informatie te weten.
Geheim genoegen: Snoepen op de bank en slechte series zoals Say Yes to the Dress hersenloos wegkijken.
Welke eigenschap waardeer je in mensen? Betrouwbaarheid: mensen waar je van op aan kunt.
Laatste avondmaal: Steak tartaar zoals Hylke dat maakt.
Wat staat er nog op je bucketlist? Reizen naar buitenland.
Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: Uitslapen, op een terrasje lunchen en de dag verder invullen met waar je op dat moment zin in hebt.
Nutteloos talentje van mij: Ik kan precies onthouden wat iedereen drinkt. Ook al ben je anderhalf jaar niet geweest, bij het zien van je gezicht weet ik het.
Van wie heb je het meest geleerd? Mijn moeder. Ze heeft meerdere bedrijven gerund, we zijn veel verhuisd, maar ze wist altijd een thuis voor ons te creëren. Ze is veelzijdig en dat vind ik knap.
Wat had je als twintigjarige graag geweten? Dat het allemaal goed zou komen.
Levensmotto: Je kunt meer dan je denkt.

Wilt u ook in ons vriendenboekje? Mail dan naar Linda@rondomvandaag.nl