Afbeelding
Foto: Maartje Kuperus Fotografie

Uit de praktijk van Saar aan Huis – aanvullende mantelzorg in Friesland

Gezondheid

Mevr. H. kan niet ziek zijn. Ze zorgt voor haar man, die een vorm van dementie heeft. Hij steunt en vertrouwt volledig op haar. De laatste tijd krijgt ze zelf steeds meer lichamelijke klachten die ze stelselmatig negeert.

Hoe moet dat met Freek, als zij omvalt?

Vorige week moest ze de huisarts wel bellen. Hij was onverbiddelijk en stuurde haar naar het ziekenhuis voor onderzoek. Daar bleek dat ze moest blijven.

Haar kinderen zaten met de handen in het haar. Ze kwamen er achter dat het systeem bij hun ouders als een kaartenhuis in elkaar dreigde te vallen nu moeder er niet was om de leiding te nemen. Nu ze bij vader alleen aan tafel zaten schrokken ze bovendien ook hoe hij er aan toe was. Dat had hun moeder goed weten te verhullen.

Ze konden wel even bijspringen maar woonden te ver weg om alle zorg over te nemen. Gelukkig noemde de huisarts Saar aan Huis.

Een Saar kon direct beginnen en heeft in overleg met de kinderen een aantal avonden en nachten bij hun vader doorgebracht. In afstemming met de thuiszorg kon dhr. op deze manier thuis blijven tijdens de ziekenhuisopname van zijn vrouw.
Dhr. was in de war en onrustig. Hij begreep niet waar zijn vrouw was en kon ook de stress van zijn kinderen niet plaatsen. De Saar was voor hem onmiddellijk een fijn rustpunt.
Nu mevrouw weer thuis is, blijft de Saar één keer per week komen. Zij heeft geleerd dat ze ook goed voor zichzelf moet zorgen. Op woensdag gaat ze nu iedere week zingen. Dat vindt ze gezellig en geeft haar energie om door te gaan.

Ze weet dat Freek in veilige en vertrouwde handen is bij de Saar.

Meer informatie via 

www.saaraanhuis.nl