Afbeelding
Foto:

Kidsfilms bij Filmhuis de Lawei

DRACHTEN - In de herfstvakantie draaien er in het filmhuis van De Lawei een paar mooie kinderfilms voor het Cinekid Festival. Twee indrukwekkende voorbeelden zijn 'Kinderen van gescheiden ouders' (19 oktober) en 'Wonderlijke Werelden' (20 oktober). Op de website van De Lawei kun je voor deze, en andere kinderfilms, kaartjes scoren en meer informatie vinden. 

Kinderen van gescheiden ouders

In Nederland stranden ongeveer één op de drie huwelijken en krijgen ieder jaar 86.000 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Een derde van deze kinderen ervaren de scheiding als een vechtscheiding. Kinderen praten onderling weinig over vervelende situaties thuis en zijn loyaal aan beide ouders. Daardoor worstelen ze vaak met grote dilemma’s en hebben ze veel verdriet, dat ze in stilte verwerken. In vier jeugddocumentaires laten kinderen zien hoe ze omgaan met een gescheiden gezinssituatie. Het doel van deze serie is om deze kinderen een stem te geven, en hun verhalen bespreekbaar te maken. Zo probeert Levin (9) erachter te komen waarom haar ouders uit elkaar zijn door te tekenen, kleien en verhalen te verzinnen. Din (12) uit zich liever door te voetballen dan door te praten. Ook blikken kinderen terug op het moment waarop hun ouders vertelden: wij gaan scheiden.

Wonderlijke Werelden

Ook dit jaar hebben we weer een bijzonder programma samengesteld met de allermooiste korte films. In deze compilatie voor kinderen vanaf 6 jaar, gaan we op reis naar allerlei verschillende en wonderbaarlijke werelden. De films in deze compilatie laten bijzondere en verbazingwekkende werelden zien, die heel anders zijn dan de onze. Maar ook tonen ze hoe wonderlijk de wereld om ons heen kan zijn.

Zo gaat de film Paraplu's (Umbrellas) over een meisje dat heel bang is voor de regenachtige wereld om haar heen. Maar met behulp van haar hondje leert ze langzaam maar zeker haar angsten overwinnen en de wereld ontdekken. Ga mee op reis, met Umbrellas en nog veel meer avontuurlijke films!