Lieke
Lieke Foto: eigen foto

Over funda, theezakjes en vijftig plantjes

Persoonlijke verhalen

DRACHTEN - Lieke Poelman (27) komt uit een gezin met drie broers (Richard, Jorrit en Borren) en staat haar mannetje als facility manager op Morrapark. Ze houdt van krachttraining, skeeleren, reizen, motorrijden en borrelen met vriendinnen. Kijk voor meer achtergrondinformatie op Instagram: @morrapark. 

Wat ben je aan het doen? Ik ben erg druk met de flexverhuur van het Morrapark. Sinds de coronacrisis is er veel vraag naar ruimtes waar grote groepen mensen kunnen samenkomen. Ik heb een aantal van onze grote kantoorruimtes omgebouwd tot ‘coronaproof’ vergaderzalen en dit is een enorm succes. Onze kleinere kantoorruimtes - die nog leeg staan - hebben we omgebouwd tot flexwerkplekken en spreekkamers.
Wat wilde je worden als kind? Schrijfster. Ik kan me nog goed herinneren dat ik een boekje heb geschreven over een lieveheerbeestje die graag wilde reizen, maar eerst een toverdrankje moest drinken zodat hij kon uitgroeien tot het formaat van een mens.
Verslavend: Planten en potjes. Daarvan kun je nooit genoeg hebben. In mijn woonkamer (+/- 20m2) heb ik meer dan 50 planten staan.
ME-time: Met mooi weer motorrijden, een zware work-out doen in de sportschool of een heerlijke massage.
Blij met: Mezelf en de mensen om mij heen. Daarnaast heb ik een super leuke baan waar ik met plezier heenga.
Minder blij met: Mijn slechte knie. Drie jaar geleden ben ik uitgegleden op een natte vloer en sindsdien heb ik er met elke stap last er van.
Milliondollar-tip: Koop het juiste kraslot.
Inspiratiebron: Mijn ouders, vrienden en de ervaringen die jezelf opdoet.
Favoriete plek in Friesland: Mijn bed en varen door het Nationaal Park de Alde Feanen.
Dit vind ik stom: Dat de huizen extreem duur zijn. Ik ben op mijn 17e uit huis gegaan om te reizen en te studeren. Nu ben ik terug bij ‘heit en mem’ omdat het vinden van een eigen huis schier onmogelijk is.
Geheim genoegen: Op werk moeten er precies 5, 8 of 10 theezakjes in onze theedozen zitten. Wanneer ik zie dat er 1 mist, vul ik dit direct aan. Puur genieten wanneer alles er weer perfect uitziet.
Welke eigenschap waardeer je in mensen? Eerlijkheid.
Lievelingsmuziek: Afrikaans, Latin, Jazz, Soul en Blues.
Ik surf dagelijks naar: Funda.nl
Laatste avondmaal: Afgaanse mantu. Dumplings met vulling van gehakt, uitjes en koriander. Geserveerd met een saus van kikkererwten en yoghurt.
Wat staat er nog op je bucketlist? Parachutespringen.
Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: Heerlijk buiten in de zon op de boot met een wijntje of speciaalbiertje in de hand.
Nutteloos talentje van mij: Dat ik uit al mijn avocadopitten plantjes kan laten groeien.
Van wie heb je het meest geleerd? Mijn vader. Ik werk samen met hem en door onze samenwerking leren wij telkens van elkaar.
Wat had je als twintigjarige graag geweten? Dat zorgen maken niet zoveel nut heeft en dat uiteindelijk alles wel goed komt. Ik zat in een quarterlifecrisis. Ik was klaar met reizen en studeren en vroeg me af: en nu? Achteraf gezien ben ik blij met die zoektocht want het heeft me veel gebracht.
Wat is het eerste dat je doet als het post-corona-tijdperk aanbreekt? Weer gewoon naar de wc in het café of restaurant in plaats van ophouden tot ik thuis ben.
Levensmotto: Vriendelijk zijn kost niets.

Wilt u ook in ons vriendenboekje? Mail dan naar Linda@rondomvandaag.nl