Afbeelding
Foto:

De Veroordeling

Heel Nederland heeft het over deze film! De Veroordeling gaat over wat er mis ging in het onderzoek naar Deventer moordzaak. Door een media-hetze wordt het leven van een klusjesman en zijn vrouw helemaal op zijn kop gezet, hij komt in een ware nachtmerrie terecht. Maar is hij wel de schuldige van de moord en verdient hij alle negatieve aandacht?

Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die de klusjesman van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van de klusjesman en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze trial by media besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

De Veroordeling is gebaseerd op het boek De Deventer Moordzaak van Bas Haan. In het boek toont onderzoeksjournalist Bas Haan op vakkundige wijze aan waar alle speculaties vandaan komen. Hij laat zien dat niet alleen de gebeurtenissen voorafgaand aan de moord en tijdens het politieonderzoek bol staan van intriges, persoonlijke vetes en leugens, maar dat dat ook geldt voor de jarenlange juridische en publicitaire strijd achter de schermen. Achter alle nieuwe technische en tactische onderzoeken in deze zaak, de daaruit voortvloeiende rechtszaken, en de honderden krantenartikelen en tv-uitzendingen gaat een werkelijkheid schuil van manipulaties en zelfs chantagepogingen. 

Wanneer te zien

De Veroordeling is van 8 oktober tot 13 oktober te zien in De Lawei. Maak je filmbezoek compleet! Lunchen vooraf of na afloop van de film kan voor €19,50 voor een filmkaartje, lunch incl. consumptie. In de avond kan je genieten van een plate + consumptie, dan betaal je slechts €24,50 voor je filmkaartje en plate.