Afbeelding
Foto:

De Niemanders in IDUNA

‘Wat zou er met je gebeurd zijn als je op cruciale momenten in je leven een andere kant was opgegaan en in de gevangenis was beland?’

Rocco Osterman van de band Donnerwetter en Wout Kemkens van Shaking Godspeed, zochten het uit. Gefascineerd door de belangrijke bewuste en onbewuste keuzes die mensen maken, gingen de songschrijvers langs bij gedetineerden om hun verhalen te horen. Samen ging ze opzoek naar de kantelpunten en sleutelmomenten in de levens van mensen die verkeerde keuzes hebben gemaakt. De uitkomst van deze unieke samenwerking is een album, met nummers geschreven in de Nederlandse gevangenissen en een concertreeks binnen en buiten de muren. Een album samen met en geïnspireerd door: de verschoppelingen, de misdadigers, de langgestraften. Gedetineerden.

In de liveshow van De Niemanders, die op vrijdag 27 augustus om 20.00 uur te zien is bij Iduna, vormen de verhalen uit de Nederlandse gevangenissen de rode draad. Met emotionele teksten over het leven achter tralies en de momenten die dit hebben veroorzaakt. De muziek zelf stuitert van snelle (punk)rock naar swingende afrobeat en rootsy psychedelica en wordt live uitgevoerd door een vijfkoppige band.

“Een van de meest indrukwekkende Nederlandse rockalbums van de laatste jaren **** - De Volkskrant

Let op: vanwege de corona-maatregelen hanteert Iduna zitplaatsen. Per bestelling kun je maximaal 2 kaartjes kopen. Het is wel mogelijk om meerdere kaarten te kopen, maar dat betekent meerdere keren bestellen en het is niet mogelijk om met meer dan 2 personen (uit 1 huishouden) naast elkaar te zitten. Vanwege de 1,5 meter maatregel zijn beperkt tickets beschikbaar, dus wacht niet te lang! Voor dit evenement is geen testbewijs nodig. 

LET OP: Iduna waarschuwt op hun site dat dit concert al eerder, in april, op de planning stond. Destijds was het echter niet mogelijk het evenement door te laten gaan vanwege de coronamaatregelen. De tickets die voor die datum zijn verkocht, zijn geldig voor het concert op 27 augustus. Ticketkopers zijn inmiddels daarvan op de hoogte gebracht.