Afbeelding

Voorzitter Ivo de Groot: "Penta is een echte familieclub"

DRACHTEN – Vaak krijgen verhalen over bekende sporten zoals voetbal of hockey veel ruimte in de krant, maar vandaag is dat niet het geval. RondOm Vandaag ging langs bij basketballer en tevens voorzitter van Drachtster Baskebalvereniging BV Penta Ivo de Groot en stelde een aantal vragen over zijn sport.

De sportieve uitdaging, dat maakt volgens Ivo basketbal zo mooi: “Basketbal is een ontzettend leuke en flitsende teamsport die eigenlijk iedere jongere zou moeten proberen. Ik vind het zelf ook heel leuk dat het in teamverband is, zo krijg je een goede band met je teamgenoten en leg je ook weer nieuwe contacten.”

Iedereen kent elkaar

Volgens de basketballer is deze club speciaal omdat iedereen elkaar kent: "BV Penta is relatief kleine sportvereniging, waardoor je eerder je mede-basketballers leert kennen. Penta is ook een echte familievereniging. We hebben ook meerdere broers en zussen, ooms en neven en ouders en kinderen combinaties in ons leden bestand. Dit maakt onze club erg speciaal. Het is een hele warme en gezellige basketbal vereniging."
Zelf zit Ivo al een tijd op basketbal: "Ik ben zelf ooit in 1993 gaan proeftrainen bij Penta en werd direct verliefd op de sport. In die tijd was basketbal alleen op filmnet te zien, dus kon ik de glorie jaren van De Chicago Bulls volgen, de club waar Michael Jordan speelde. In 1996 ben ik verhuisd en naar een andere club gegaan om daar te gaan spelen. In 2012 ben ik weer teruggekeerd bij BV Penta en basketbal nog steeds."

Sinds 2012 vervult Ivo een bestuursfunctie bij de club. "Eerst was ik takenplanner, daarna als wedstrijdsecretaris en toen de vorige voorzitter wilde stoppen met zijn functie heb ik het stokje overgenomen."
De club zelf bestaat al een hele tijd en blijft in leden groeien: "BV Penta is in 1968 opgericht. Op dit moment hebben wij rond de 100 leden en ons jongste lid is neger jaar oud. Vanaf die leeftijd kunnen ze vaak bij ons beginnen en starten ze in het onder-12 team. Natuurlijk hebben we ook een heel aantal vrouwelijke leden. In de jeugd spelen ze gemixt met jongens en vanaf de senioren hebben ze hun eigen damesteam. Ons damesteam speelt in de hoofdklasse van Noord Nederland, dat is een hoog niveau. Naast het damesteam hebben we ook een leuk recreanten groepje vrouwen die nog wekelijks een balletje gooien."

Afbeelding